СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"
РЕГИЈА ЦЕНТРАЛНА СРБИЈА

сре, 12.04.: 

     Sportski sustreti radnika zaposlenih u Telekomu, već su počeli.
     Kruševljani su prvi krug takmičenja obavili u subotu 8.04. U Čačku će 19.04. u sportsko rekreacionom centru ''Mladost'' odmeriti snage predstavnici Telekoma iz Čačka, Lučana, Gornjeg Milanovca, Ivanjice, Satelitske stanice... dakle iz čitavog Čačanskog okruga. Jagodina, dakle Paraćin, Despotovac, Ćuprija...se priprema za nedelju 16.04. kada će verovatno i kolege iz Kraljevačkog okruga izaći na sportska borilišta, jer postoje izvesni problemi sa terminima i terenima.
     Hleba i igara , rekosmo u šali(da li samo u šali ), pred pregovore o povećanju zarada i evo, najpre malo jedno, a potom i drugo.
     Dakle počelo je odbrojavanje za drugi krug takmičenja, regionalni, koji će ove godine biti u Kruševcu. Domaćini će u nedelju 14.05. u hali sportskog centra ''Mladost'' u Kruševcu ugostiti najbolje predstavnike iz regije , koji prođu prvi takmičarski krug. Pobednici sa regije će se potom pripremiti za veliki finalni susret sportista, zaposlenih u Telekomu. O svemu ovome ćete još biti obaveštavani, kako na našem linku,centralna Srbija, tako i na početnoj strani Sindikata Telekoma Srbija.

     Problemi sa SBB om na regiji centralna Srbija
     Iako ova vest nije sindikalna, jeste jedan od problema sa kojima se suočavaju naše kolege u centralnoj Srbiji. O čemu se zapravo radi ?
     Nesavestan i neodgovoran rad ljudi koji rade za čuvenu firmu za kablovske sisteme SBB, stvara probleme našim monterima na terenu. Korišćenje naših resursa, oštećenja kablova, pravljenje smetnji na telefonskim linijama... česti su uzroci što nam se korisnici žale. Uprkos tome , ova firma nastavlja da radi po svome bez odobrenja, ili sa prećutnim odobrenjem , ne znamo čijim.
     Krupni koraci , koje Telekom pravi u modernizaciji mreža i odnosima sa pretplatnicima se na ovaj način ozbiljno remete. Nemamo ništa protiv konkurencije, ali samo lojalne, a nikako nepoštene i krajnje nekorektne, kakvu u ovom trenutku predstavlja SBB. 

     Pogled ka nebu opet preko Ivanjice
    
Radni centar za operativno upravljanje zemaljskim satelitskim stanicama - Ivanjica,u vascelom svetu poznat pod imenom- zemaljska satelitske stanica -ZSS je ovih dana opet u žiži interesovanja, kako radnika Telekoma, tako i budućih korisnika usluga, koje će biti omogućene satelitskim sistemom prenosa. U toku je revitalizacija ovog objekta, vrše se pripremni radovi i u najskorije vreme će se montirati antene za televizijski saobraćaj. 
     Uprkos skepticima, koji su smatrali ovaj sistem prenosa zastarelim, veliki su izgledi da naš objekat opet bude u samom vrhu ovog vida komunikacijskih usluga. Podsetiću vas da je naša ZSS - Ivanjica, svojevremeno bila nagrađivana jer je imala najmanje smetnji u prenosu, koje su se na godišnjem nivou merile u sekundama, retko u minutima. U najnovijem broju ''Telekom sveta'' biće više reči o planovima u vezi sa poslovima koji će se obavljati preko ZSS.
 
  

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
e-mail:
sindikat.telekoma@telekom.yu