SINDIKAT TELEKOMA "SRBIJA"

чет, 08.06.:  

ТРИБИНА У БОРУ

          Уобичајено је да нам пословодство долази у обилазак и провере. Овога пута је то било другачије. На иницијативу СО МГ Бор Синдиката Телекома „Србија“ 31. маја 2006. године у Бору организована је трибина. Послодавци су дошли да поразговарају са нама, саслушају нас и дају своје виђење актуелне ситуације.
          Гости трибине били су директор ИДР Југ – Александар Јовановић, директор Персонала на регији – Александар Одаловић, руководилац ИЈ Зајечар/Бор – Предраг Радојковић са сарадницима и руководилац РЦ Бор – Станимир Марковић. Међу гостима су такође били председници регионалних одбора два репрезентативна синдиката, Слободанка Каменовић (СТС) и Иван Стаменковић (ЈСТС), уједно као показатељ да овај скуп није био синдикално „обојен“.
          Сагледан је положај РЦ Бор у склопу ИЈ За/Бо и постигнути резултати у протеклом периоду. Своје место у дискусији нашле су и теме зарада, недавно спроведеног Конкурса за добровољни одлазак из Предузећа, могућности напредовања, заштите на раду, адекватно обнављање возног парка...
          Значајно питање за запослене је угроженост појединих радних места. Најдрастичнији примери су код аналогних централа, службе 977, система преноса. Овај скуп биће још занчајнији ако подстакне најодговорније да допринесу отварању нових радних места пласманом нових услуга и у мањим срединама (интернет, АДСЛ, КДС...).
          Врло запажен је био апел директора ИДР Југ – Александра Јовановића да на ссвом радном месту треба пружати максимум и да сигурно неће бити угрожени они који улажу труд и знање свих осам сати радног времена.
          Општа је и нормална слика да пословодство и синдикати буду супростављене стране, али то није разлог да буду и међусобно сукобљени. У интересу свих нас је да се поспеши сарадња, искаже међусобно уважавање,а проблеми заједнички решавају на задовољство нас радника, пословодства и самог Телекома.
          Само заједно, уз ред, рад, разум и знање можемо сачувати компанију „Телеком Србија“а.д у времену пред нама.

Зоран Станчић

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
e-mail:
sindikat.telekoma@telekom.yu