SINDIKAT TELEKOMA "SRBIJA"

uto, 01.08.:

ПОШТОВАНЕ КОЛЕГИНИЦЕ И КОЛЕГЕ,

У ПОНЕДЕЉАК, 31.07. ЈЕ У КЊАЖЕВЦУ ОДРЖАН САСТАНАК СИНДИКАТА НА КОЈЕМ СУ ПРИСУСТВОВАЛИ И ПРЕДСЕДНИК РЕГИЈЕ СЛОБОДАНКА КАМЕНОВИЋ, КАО И ПРЕДСЕДНИК СИНДИКАТА ИВИЦА ЦВЕТАНОВИЋ. ТЕМА ОВОГ СКУПА ЈЕ БИЛА ИНФОРМИСАЊЕ ЧЛАНСТВА О РАДУ И ТРЕНУТНОЈ ОРГАНИЗАЦИЈИ СИНДИКАТА.

Г-ДИН ЦВЕТАНОВИЋ ЈЕ ИЗВЕСТИО ДА СУ ЗАЈЕДНИЧКИ СТАВОВИ СИНДИКАТА И ПРЕДУЗЕЋА СЛЕДЕЋИ:
- ТЕХНОЛОШКОГ ВИШКА НЕМА, А СВИ ОДЛАСЦИ СЕ ПЛАНИРАЈУ КРОЗ ДОБРОВОЉНИ ОДЛАЗАК ИЗ ПРЕДУЗЕЋА.
- НЕМА ОДВАЈАЊА ДЕЛОВА ПРЕДУЗЕЋА , ВЕЋ СЕ ДЕФИНИШЕ КАО ЈЕДНА ЦЕЛИНА.
- ПРОЦЕС ПРИВАТИЗАЦИЈЕ ТЕЛЕКОМА СЕ НЕ ПЛАНИРА У СКОРОМ ПЕРИОДУ.

- ПРЕГОВОРИ СА БАНКАМА СУ У ТОКУ И ОЧЕКУЈЕ СЕ ДА ЋЕ ПОНУДА СТАМБЕНИХ КРЕДИТА ЗА НАШЕ РАДНИКЕ БИТИ ДО КРАЈА ГОДИНЕ.

-РАДИ СЕ И НА ДОПУНСКОМ ПЕНЗИОНОМ ОСИГУРАЊУ КОЈЕ ТРЕНУТНО КОЧИ ЗАКОНСКА РЕГУЛАТИВА ПОМЕНУТИХ ФОНДОВА.

ШТО СЕ ТИЧЕ УНУТРАШЊЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ СИНДИКАТА, РЕКЛА ЈЕ Г-ЂА КАМЕНОВИЋ, ПОСТОЈЕ СВЕ КОМИСИЈЕ КОЈЕ ТРЕБА ДА ПОКРИЈУ ОДНОСЕ СА ПРЕДУЗЕЋЕМ, КАКО У ЦЕЛОМ СИНДИКАТУ ТАКО И НА РЕГИЈИ.

ЧЛАНОВИ НАШЕГ СИНДИКАТА ИЗ КЊАЖЕВЦА СУ УКАЗАЛИ НА ПРОБЛЕМЕ КОЈЕ ИМАЈУ У СВОМ РАДУ, А ТО СУ: ДОТРАЈАЛОСТ ХТЗ ОПРЕМЕ,НАРОЧИТО ОДЕЋЕ И ОБУЋЕ МОНТЕРА, КАО И ЗАНИМЉИВ ПРИМЕР ОДНОСА ПРЕМА ПОСЛУ КОЛЕГА НА ТЕРЕН ИДЕ СВОЈИМ ПРИВАТНИМ ВОЗИЛОМ, ЈЕР ПРИ РАСПОДЕЛИ ВОЗИЛА ЗА ЊЕГА НЕМА. НАДЛЕЖНИ ЋУТЕ, НАШ КОЛЕГА СЕ ЖАЛИ, АЛИ ЕФЕКТА НЕМА. НАДАМ СЕ ДО ЧИТАЊА ОВОГ ТЕКСТА.

С ПОШТОВАЊЕМ,
ЧЛАН КОМИСИЈЕ ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЗА РЕГИЈУ ЈУГ