РЕГИЈА ЦЕНТРАЛНА СРБИЈА

пет, 22.09.:

Оптимизам се шири синдикатом

На јучерашњем састанку Извршног Одбора нашег синдиката се разговарало о проблемима који муче наше раднике пред крај 2006. године. Свима нам је за вратом , још увек, уредба која нас сврстава у ред јавних предузећа и тиме нас онемогућава да одлучније затражимо увећање зарада. Мрвице које добијамо у виду пар процената, најчешће 3% по кварталу, а које никад не осетимо у пуном износу, нису довољне да нахране ни део наших апетита. У ишчекивању да будемо изузети из ове уредбе, сад после продаје Мобтела и најаве још једног оператера мобилне телефоније, чекамо следећу седмицу. Из кабинета иyвр[ног директора РАТЕЛ-а Милана Јанковића стижу позитивни наговештаји неке лепше и ведрије будућности запослених у нашем предузећу. Но , о труду, који је уложен да дође до тог позитвнијег односа према нама , читаћете на главној страни овог сајта.
     Ребаланс буџета, који се очекује до краја месеца, вероватно 28.09. предстојећи разговори са пословодством,рад комисије за праћење примене колективног уговора, стамбени кредити, додатно пензионо осигурање, припрема за одлучније кораке у циљу остварења наших права и анкета о штрајку су биле неке од тема јучерашње седнице И.О. Синдиката Телекома Србије. И ако је било и примедаба на неке ставке везане за стамбене кредите, управо од стране представника централне Србије, као и недоумица око евентуалног штрајка и његове организације, на лицима свих чланова Извршног одбора се могло приметити веома добро расположење.
     Уверени смо да идемо правим путем и да , и ако нас понеко и не воли и оспорава квалитет нашег рада, резултати које видимо, сигурно не настају сами од себе, или како то индолентни воле да кажу, зато што је пословодство и онако планирало да нам нешто да.
     Искрено се надам да ће почетна страна нашег сајта у уторак бити један од најпосећенијих сајтова у Србији, а и шире, јер се тада већ очекује , фудбалским жаргоном речено, бомба од информације, која ће и осталим радницима, вратити веру у синдикат и радни елан!

http://www.sindikat-telekoma.co.yu  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.yu