РЕГИЈА ЦЕНТАР

пет, 15.12.:

Синдикат Телеком Србије наставља активности у регији ''Центар''

Према планираним активностима нашег синдиката, јуче је Врњачкој Бањи одржан састанак СТС и менџмента. Овом састанку су сем представника синдикалних организација са наше регије и директора регије са својим сарадницима, присуствовали и госпођа Милица Ђуровић, директор дирекције за људске ресурсе, као и председник удружења монтера, господин Живоин Милосављевић, те председник ИО нашег синдиката, господин Мирослав Јоксимовић и генерални секретар СТС а, господин Зоран Вићентић. На нашу жалост, и ако је позван, господин Јоргос Христодолопулос, заменик генералног директора Телекома, није био у могућности да се појави на овом састанку.

Тема за разговор је било пуно, те је и састанак био дуг и исцрпљујућ. Најпре смо од директора ИДР ''Центар'' господина Срђана Станића, добили опште податке о регији, стању и плановима развоја.

Госпођа Ђуровић нам је предочила неке од проблема које пословодство и синдикати морају заједно да реше, уз међусобно уважавање и извесну дозу толеранције. Такоде је изнела забрињавајућу чињеницу да су нам и руководиоци, а нарочито радници слабо обавештени, те добар део података добијају управо од синдикалних активиста.

У даљем току ових разговора, постављана су питања и стављане примедбе у вези проблема, са којима се наши радници најчешће суочавају, попут плана даљег пријема радника, критеријума за предстојећи ДНТ, злоупотреба положаја у нашем предузећу, стамбене политике, непримењивања колективног уговора и наравно буџета, на која је одговоре давала управо госпођа Ђуровић.

Проблеми, који посебно дотичу регију ''Центар'', везани су и за критеријуме оцењивања радних способности, али и квалитета рада у вези са условима у којима се ради и закључено да би било неопходно обезбедити поштену и равноправну расподелу средстава за рад, алата, службених аутомобила, па тек онда оцењивати раднике.

Овакви састанци, биће одржавани редовно са руководећим кадром на регији, а следећем састанку би требало да присуствују и чланови Јединственог Синдиката Телекома Србије, као и Удружења монтера.

http://www.sindikat-telekoma.co.yu  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.yua