СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА" РЕГИЈА "ЈУГ"

18.02.09.:

ЗБОР ЗАПОСЛЕНИХ У НИШУ

 

Поводом учесталих изјава у медијима о приватизацији Телекома, сви запослени у Предузећу са правом страхују за своја радна места. Стога је Синдикат Телекома „Србија“ започео акцију обиласка својих синдикалних организација, ради правовременог информисања чланства.

 

У петак 13.02.2009.г. са почетком у 14,00 часова у пуној сали Управне зграде Телекома одржан је збор радника Синдикалне организације Телеком Ниш. Збору су присуствовали председник Синдиката Телекома “Србија“ г-дин Мирослав Јоксимовић, председник КСС г-дин Ивица Цветановић, председник Извршног одбора СТС г-дин Братислав Антанасковић и председник одбора Регије Југ г-ђа Слободанка Каменовић.

 

Интересовање запослених је било солидно, што се види по броју присутних на збору, стотинак колегиница и колега је дошло да чује информације од највиших представника Синдиката.

 

Теме збора су биле :

  • Изјаве и информације о могућој приватизацији Телекома Србија а.д.

  • Активности Удружења власника акција Телекома (веома важно удружење за будућност наших акција)

  • Константна борба Синдиката за заштиту права својих чланова у наредном периоду (ако буде потребно активно учешће у изради социјалног програма)

  • Утврђивање репрезентативности на нивоу наше централе синдиката (КСС-а)

 Истакнуто је да је СТС против већинске приватизације и да ће у случају социјалних тензија које би утицале на положај запослених наш синдикат инсистирати на пуној заштити наших чланова и на томе да полазна основа за преговоре буду права утврђена важећим Колективном уговором.

 

После исцрпног излагања Председника Јоксимовића и других чланова о свим врућим темама, запослени су имали пуно питања.

 

Велики број питања био је везан за проблеме настале гашењем ИДР Југ (Ниш је био центар регије), измештањем (централизовањем) многих послова, јер се на тај начин ствара и могућност да од постојећих добрих кадрова направимо технолошки вишак . Такодје је било интересовања докле се стигло са акцијом СТС за промену Анекса уговора о раду и промену нивоа (инжењери стручњаци са ИИИ на ИВ) и укинутој фиксној корекцији .

 

Поред општих питања било је и питања која се тичу појединачних случајева. Наравно да ћемо на многа питања тек тражити одговоре.

 

 

 

  

 

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.rs  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.rs