СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

01.07.09.:

САОПШТЕЊЕ ЗА ЧЛАНОВЕ СИНДИКАТА

 

 Састанак заједничког штрајкачког одбора, репрезентативних синдиката Предузећа Синдиката Телекома „Србија и Јединственог синдиката Телекома Србије, Новог Синдиката Телекома, Синдиката „Телеком Србија“ Независност и Удружења монтера телекомуникационе мреже Србије, одржан је 30.06.2009. године у 12,00 часова у Таковској бр.2. На позив штрајкачког одбора делу састанка је присуствовао генерални директор, г-дин Бранко Радујко, који је изнео информације о тренутним дешавањима у „Телеком Србија“а.д., надлежним министарствима и Влади Републике Србије поводом решавања насталог проблема.
С обзиром да постоје индиције да ће се на седници Владе Републике Србије, која ће се одржати у четвртак, 02.07.2009.године, донети потребне одлуке у корист решавања проблема везаних за поштовање Споразума репрезентативних синдиката и пословодства везаних за материјални положај запослених у 2009. години, одлука заједничког штрајкачког одбора је да свој следећи састанак одржи у уторак, 07.07.2009. године у 12,00 часова у Таковској бр.2, када се очекује званичан предлог пословодства у вези решавања поменуте ситуације и када ће донети одлуку о даљим штрајкачким активностима у зависности од званичне понуде.

 

Такође, донета је одлука да захтевамо да независна ревизорска кућа утврди чињенице везане за учешће запослених у добити из 2008. године на основу Консолидованог завршног рачуна за 2008. годину. Закон је на нашој страни.

 

Заједнички штрајкачки одбор је, такође, донео одлуку да се на овај начин обрати својим члановима у вези даље бриге о свим запосленима у „Телеком Србија“а.д. и обавести их да је одлучено да ће Синдикати у својим даљим активностима првенствено водити рачуна о интересима својих чланова, како сада, тако и у будуће када „Телеком Србија“а.д. у неком наступајућем периоду постане отворено акционарско друштво и када се отворе многа друга релевантна питања која се тичу статуса свих запослених. Наравно законски минимум права оних запослених који нису чланови ниједног синдиката не може бити угрожен.

 

Обавештавамо запослене да све приче које круже у вези било какве исплате запосленима, а које се односе на висину и датум исплате, нису истините и само отежавају преговарачку позицију штрајкачког одбора, као и да ћемо благовремено обавестити запослене о исходу преговора.

 

Одговор генералног директора г-дина Бранка Радујка на наше отворено писмо можете погледати на сајту Функције за људске ресурсе.
 

 

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.rs  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.rs