СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

02.02.10.:

ПРЕДСТАВНИЦИ СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА “СРБИЈА” И Г-ДИН BERT VAN CAELENBERG ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАР ЕУРОФЕДОПА САСТАЛИ СЕ СА
ДИРЕКТОРОМ ДИРЕКЦИЈЕ ЗА КОРПОРАТИВНЕ ПОСЛОВЕ ТЕЛЕКОМА ’’СРБИЈА’’

 

Београд (Србија), 27.01.2010

 

У складу са традицијом одржана је кратка церемонија у просторијама Синдиката. Церемонију је обавио свештеник Православне Цркве.

Увече је Синдикат организовао годишњу прославу за своје чланове уз традиционално српско гостопримство и музику. Догађају су присуствовали чланови политичких организација и менаџмента.

 

28. јануара 2010. делегација Еурофедоп-а, предвођена Бертом Ван Каленбергом, заједно са Јадранком Вехаром, потпредседником Еурофедоп-а, Властом Месарић, генералним секретаром РСРХ-а (Републичког синдиката радника Хрватске) и председником и потпредседником Синдиката Телекома ‘’Србија’’ састала се са Миланом Мекићем, директором Дирекција за корпоративне послове Телекома ‘’Србија’’.

Искуство које Милан Мекић има у банкарском сектору, а које је у вези са Међународним монетарним фондом и Светском банком, је свакако корисно приликом преговора са заинтересованим инвеститорима.

Разговор, који се одвијао у веома отвореној и пријатељској атмосфери, био је усмерен на специфичну ситуацију у којој се налазе балканске земље, на развој синдиката у области јавних делатности и на утицај мултинационалних компанија на Парламент и политику.

Господин Милан Мекић је нагласио да, по његовом мишљењу, Еурофедоп може да одигра значајну улогу за доборбит радника и њихове представнике у Србији. Добра пракса коју могу научити од Еурофедоп-а може им помоћи да предузму даље кораке у вези са модернизацијом и преусмеравањем у правцу који даље води ка предностима за запослене.

Берт Ван Каленберг је потврдио да је глобализација неизбежна. Али, многе ствари се дешавају под европским именом, а које Европа није ни тражила.

Традиционално, становништво Србије придаје велики значај јавним услугама. Осим тога, извор прихода који јавна предузећа пружају влади не треба потцењивати. Он је нагласио да страни инвеститори морају узети у обзир ову друштвену традицију компаније. Много пута је уочено како компаније попут Дојче Телекома примењују потпуно различита правила у Немачкој од оних у, на пример, Хрватској.

Председник Синдиката Мирослав Јоксимовић је обавестио господина Мекића о важном Већу поште и телекомуникација које ће се одржати од 21. до 23. маја 2010. у Београду. Телеком ‘’Србија’’ је изразио став да свакако жели да као компанија допринесе оваквим међународним догађајима. Обећано је да ће компанија допринети овом састанку како у погледу садржаја, тако и у погледу логистичке подршке.

Имајући у виду напету социјалну ситуацију који је искусио Синдикат Телекома ‘’Србија’’, овај разговор је био корак даље у правцу социјалног дијалога за који се Еурофедоп залаже на политичком нивоу синдиката.

 

Посетите сајт наше синдикалне централе http://www.eurofedop.org
 

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.rs  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.rs