СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

09.02.10.:

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ НА СЕДНИЦИ 04.02.2010. ГОДИНИ УСВОЈИЛА ИЗМЕНЕ ЗАКОНА О БЕСПЛАТНИМ АКЦИЈАМА

 

На предлог Министарства економије и регионалног развоја, Влада Републике Србије је на седници, која је одржана 04.02.2010. године усвојила измене Закона о бесплатним акцијама. Измене Закона о бесплатним акцијама омогућиће да запослени и бивши запослени добију акције „Телеком Србија“а.д. пре приватизације, односно током ове године, а највероватније до јуна месеца.

 

Први корак ка том циљу је процена вредности „Телеком Србија“а.д., која ће, како очекујемо, почети у току овог месеца.

 

Након тога што смо дуги низ година радили на томе да запослени и бивши запослени добију акције „Телеком Србија“а.д. пре приватизације, овим изменама Закона добили смо ово право.

 

Позивамо запослене, бивше запослене и грађане да приступе Удружењу власника акција „Телеком Србија“а.д., јер само удружени можемо да остваримо право управљања, као акционари, и да имамо нашег члана у органима „Телеком Србија“а.д. (Скупштину акционара, Управни одбор) и на тај начин вршимо контролу пословања и вредности компаније. Удруживањем се не губе постојећа права (право на дивиденде, право располагања...), већ се стиче могућност остваривања права управљања компанијом по основу акција и контроле пословања, које не можемо остварити појединачно, а самим тим стичемо могућност контролисања вредности акција које поседујемо.

 

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.rs  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.rs