24.05.10.:

ОДРЖАНO ВЕЋЕ ПОШТЕ И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈА EUROFEDOP/CESI У БЕОГРАДУ У ОРГАНИЗАЦИЈИ СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА „СРБИЈА“

Веће поште и телекомуникација Еурофедоп-а, европске организације синдиката у јавном сектору, на тему: „Стање телекомуникација у Србији“ одржано је у Београду у хотелу „Зира“ дана 21.05.2010. године у организацији нашег синдиката, уз учешће чланова Већа из 13 европских земаља, представника Еурофедоп-а и многобројних гостију од којих би истакли државног секретара у области рада у Министарству за рад и социјалну политику г-ђу Снежану Лакићевић Стојачић, представнике „Телеком Србија“а.д. и то: директора Дирекције за корпоративне послове г-дина Милана Мекића, директора Дирекције за технику г-дина Сашу Лековића, директора Функције за људске ресурсе г-ђу Наташу Булић, директора Сектора за ПР г-ђу Милицу Амиџић, многобројне представнике других синдиката и то: председника Конфедерације слободних синдиката г-дина Ивицу Цветановића, председника Синдиката управе Савеза самосталних синдиката Србије г-дина Његоша Потежицу, делегацију Синдиката радника ПТТ, Јединственог синдиката Телекома Србије и Удружења монтера за телекомуникациону мрежу Србије, затим ванредног професора ЕТФ г-ђу Александру Смиљанић и представнике Друштава за управљање добровољним пензијским фондом и то: директора Reiffeisen futura г-ђу Снежану Ристановић и представника Дунав пензионог фонда г-дина Зорана Мацановића.

Државни секретар у области рада у Министарству за рад и социјалну политику г-ђа Снежана Лакићевић Стојачић званично је отворила овај највећи међународни синдикални скуп у нашој земљи и констатовала да је веома важно да Србија има синдикат као што је Синдикат Телекома „Србија“ који је значајан не само у Србији него и у Европи.

Седница је започела говором председника Синдикат Телекома „Србија“ г-дина Мирослава Јоксимовића који је упознао све присутне са стањем телекомуникација у Србији, актуелним дешавањима везаним за „Телеком Србија“ а.д., најављеној продаји дела „Телеком Србија“ а.д. и ставом нашег синдиката по овим питањима, који је у потпуности прихваћен од стране Већа поште и телекомуникација Еурофедоп-а и унет у Резолуцију », којом чланови Еурофедоп-а подржавају Синдикат Телекома „Србија“ у борби за заштиту права и интереса запослених у „Телеком Србија“ а.д..

Можете прочитати текст Резолуције »

Инфо СТС