17.10.13.:

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Чланови Синдиката Телекома „Србија“ пружили су подршку акцији добровољног давања крви у организацији Удружења „Од срца“ и Института за трансфузију крви Србије. Они су, заједно са члановима другог репрезентативног синдиката, данас на Тргу републике у Београду у великом броју добровољно дали крв како би и на тај начин помогли друштво у коме живе.

Ова акција се већ шест година традиционално одржава сваке године под окриљем активности хуманитарног удружења Телекома и под слоганом „Имамо једни друге“.

„Из године у годину, заиста од срца учествујемо у овој акцији а све у циљу помоћи онима којима је најпотребнија. Ове године укључили су се и студенти Академије ликовних уметности“, рекао је Небојша Андрејић, председник Удружења.

Један од редовних учесника манифестације је и Мирослав Јоксимовић, председник синдиката Телеком „Србија“ који је овом приликом истакао да „Синдикат Телекома „Србија“ увек има јасне циљеве које остварује тимски, па је то и сада случај. Ми увек идемо у сусрет проблемима како бисмо их заправо решили пре него што дођу, тако је и данас, када дајемо подршку нашем хуманитарном удружењу“, рекао је Јоксимовић и додао да свих 9100 запослених Телекома има висок ниво одговорног понашања што се огледа не само у оваквим приликама већ и кад је у питању начин на који размишљају о младим генерацијама и њиховом будућем запошљавању.

„Ми радимо на томе да сачувамо наше предузеће за неке нове генерације И зато смо против продаје Телекома. Ми размишљамо о томе да омогућимо старијим радницима да уз адекватне надокнаде добровољно оду из предузећа како бисмо потом запослили младе, свеже и перспективне снаге. Телеком је по многим одредницама компанија које се без проблема може поредити са било којом јачом сличном компанијом у Европи, те је то још један разлог за наш став против продаје. То не значи да ми не желимо промене, напротив. Ми јесмо за мешање капитала, али такво које ће омогућити држави да задржи контролни пакет акција И да на тај начин сачува једно од најуспешнијих предузећа“, подвукао је Јоксимовић.

Снимак изјаве председника Синдиката можете погледати преко YouTube сервиса:

Београд, Мирослав Јоксимовић, председник Синдиката Телекома Србија, о новом Закону о раду

Београд, Мирослав Јоксимовић, председник Синдиката Телекома Србија,

о отпремнинама, раду на одређено време и отказима

Београд, Мирослав Јоксимовић, председник Синдиката Телекома Србија, о Предлогу Закона о штрајку

Београд, Мирослав Јоксимовић, председник Синдиката Телекома Србија, о продаји Телекома Србија

Београд, Мирослав Јоксимовић, председник Синдиката Телекома Србија,

о предлогу Синдиката за решење проблема Телекома Србија