СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

18.11.13.:

СРПСКИ СИНДИКАЛНИ ФРОНТ У САВА ЦЕНТРУ У БЕОГРАДУ УСВОЈИО ДЕКЛЕРАЦИЈУ О ЗАЈЕДНИЧКОМ АКЦИОНОМ ДЕЛОВАЊУ

 

Заједничка седница главних одбора синдиката који су формирали Српски синдикални фронт, одржана је у Сава центру дана 13.11.2013. године. Представници четири синдиката Конфедерације слободних синдиката, Асоцијације слободних и независних синдиката, Удружени синдикати Србије „Слога“ и Индустријски синдикат Србије изнели су захтеве Српског синдикалног фронта и затражили од Владе Републике Србије да повуче предлоге измена Закона о раду и Закона о штрајку јер су против интереса запослених, као и да расформира постојећи Социјално економски савет и формира Радну групу која би се бавила овим питањима, а у чији састав би ушла и ова синдикална организација.

 

Заједничкој седници присуствовало је око 500 синдикалних активиста из целе Србије, међу којима су били и представници Синдиката Телекома „Србија“, који као оснивач и члан Конфедерације слободних синдиката активно учествује у свим активностима Српског синдикалног фронта. На седници је усвојен и текст Декларације о заједничком акционом деловању свих синдиката ».

 

Усвојен је и Акциони план према коме је планирано организовање протестних скупова у свим већим градовима у Србији, а прва наредна конвенција одржаће се у Новом Саду, 18. новембра 2013. године у ЈП "Спортски и пословни центар Војводина" (СПЕНС), ул. Сутјеска бр. 2, у Aмфитеатар сали (биоскопска сала) са почетком у 12 сати.

 

Најављен је велики народни протест за 10. децембар у Београду на Дан људских права под слоганом: „Радничка права су људска права“, уколико влада не повуче предложене законске измене и не почну озбиљни преговори са синдикатима о доношењу нових закона.

 

Детаљније на сајту КСС http://www.kss.org.rs/ 

 

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.rs  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.rs