27.11.13.:

САСТАНАК ПОСЛОВОДСТВА И РЕПРЕЗЕНТАТИВНИХ СИНДИКАТА

-ПОЧЕЛИ ПРЕГОВОРИ О БУЏЕТУ "ТЕЛЕКОМ СРБИЈА" А.Д. ЗА 2014. ГОДИНУ-

На састанку представника пословодства „Телеком Србија“ а.д. и репрезентативних синдиката, који је одржан 25.11.2013. године, пословодство је презентовало предлог Буџета „Телеком Србија“ а.д. за 2014. годину у делу који се односи на трошкове људских ресурса.

Састанку су присуствовали председник Надзорног одбора „Телеком Србија“ а.д. Милан Божић, генерални директор Предраг Ћулибрк, извршни директор за финансије Миленко Џелетовић, извршни директор за људске ресурсе Драшко Марковић, директор Функције за буџет и контролу Александра Ђорђевић, директор Сектора финансија за људске ресурсе и правне послове Гордана Стаменковић, директор Сектора за планирање и администрацију људских ресурса Тамара Вукмировић, директор Сектора за интерне односе Горан Гњидић и представници репрезентативних синдиката предвођени председницима Мирославом Јоксимовићем и Славољубом Кандићем.

Предлог Буџета за 2014. годину, који је презентован на састанку, је врло рестриктиван и предвиђа смањење трошкова запослених, тако да није предвиђено повећање зарада у 2014. години, а смањена су средства за уплату запосленима додатног/допунског пензионог сигурања и средства намењена за спортску рекреацију и радно-спортска такмичења. Поред овога предвиђена су и мања средства намењена за инвестиције.

Представници репрезентативних синдиката су изнели примедбе синдиката, изразили незадовољство са предлогом Буџета и истакли да би предлог требало побољшати, јер би његова примена негативно утицала на мотивацију запослених, а самим тим и на пословне резултате компаније. Истовремено су захтевали да се очува стандард запослених и предложили да се у 2014. години предвиде средства за спровођење добровољног одласка запослених из Друштва, чиме би се отвориле могућности за очување стандарда запослених.

Договорено је да се одржи нови састанак на коме ће се наставити преговори о Буџету за 2014. годину, у циљу проналажења решења у интересу Друштва и запослених.

ИНФО СТС