СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

26.03.15.:

ОДРЖАНА СЕДНИЦА НАДЗОРНОГ ОДБОРА ТЕЛЕКОМА

 

На седници Надзорног одбора Телекома, која је одржана 25.03.2015.године главна тачка дневног реда била је избор приватизационог саветника за приватизацију „Телеком Србија“ а.д.. За приватизационог саветника стигла је једна понуда, од фирме ''Lazard freres, Paris, France''. Мешовита комисија представника Предузећа и државе предложила је Надзорном одбору да прихвати њихову понуду и самим тим изврши избор приватизационог саветника. Њихов задатак је да у року од 60 дана предложе Влади Републике Србије модел и начин приватизације Телекома.

 

По овој одлуци учешће у дискусији су узели представници оба репрезентативна синдиката, Славољуб Кандић и Мирослав Јоксимовић, који су у својим излагањима истакли јасан став, да је приватизација Телекома неприхватиљива за запослене, да не доноси ништа добро ни држави, ни грађанима ни запосленима. Рекли су да ће у име запослених које представљају гласати против овакве одлуке, што су приликом гласања и учинили. Говорећи о разлозима због којих не треба приватизовати компанију, посебно су се осврнули на закључке Академије инжењерских наука, са јасним ставом да су сви њихови закључци прихватљиви и да ће у наредном периоду учинити све да до приватизације не дође.

 

Истакли су и да је формиран заједнички одбор од руководства оба репрезентативна синдиката, којима је задатак да презентују аргументе држави против продаје успешне компаније попут наше.

 

Уколико мишљења и аргументи синдиката не буду уважени, поменути одбор у једном моменту може постати штрајкачки одбор, са циљем радикализовања протеста против продаје. До коначне одлуке Владе Републике Србије о томе да ли ће, колико и на који начин приватизовати Телеком Србије, синдикати ће окупљати све истомишљенике, који се противе приватизацији, унутар компаније, а нарочито ван ње. Имамо већ одређена искуства из претходног покушаја приватизације, 2010/2011. године, тако да ћемо урадити све како би сачували нашу компанију и избегли негативне последице које приватизација носи, а пре свега губитак радних места.

 

Инфо службе репрезентативних синдиката
 

 

 

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.rs  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.rs