РЕГИЈА "БЕОГРАД" СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

22.06.15.:

 

Одржан састанак Одбора регије Београд СТС

 

 

Седница Одбора регије Београд СТС одржана је 19.06.2015. у Београду. Поред чланова регионалног одбора, седници је присуствовао председник Синдиката, господин Мирослав Јоксимовић.

 

Председник Синдиката је детаљно информисао присутне чланове Регионалног Одбора СТС-а о садашњем и будућем положају "Телекома Србија" а.д. на тржишту телекомуникација, уколико се реализује неки од најављених модела приватизације, због чега је Влада Србије ангажовала Приватизационог саветника, еминентну кућу "ЛАЗАРД"

 

Приватизациони саветник завршио је свој посао, предложио неколико модела приватизације "Телекома Србија" а.д., а на Влади Србије је да одлучи који модел приватизације жели да реализује, по нас је најгори модел већинске приватизације, односно продаја свих 73% акција у власништву Државе Србије (27% је у власништву грађана, радника, бивших радника и пензионера), без икаквог контролног пакета акција, којим би Држава задржала право ВЕТА на стратешке одлуке.

 

Ми смо против тога.

 

Јоксимовић је обавестио све присутне и о активностима Координационог одбора репрензетативних синдиката, које ће донети одређени редослед потеза и активности у наредних недељу дана, а везаних за најављену "најновију" приватизацију наше компаније.

 

На седници се још разговарало, поред ове актуелне ситуације и о свакодневним дешавањима и проблемима и проналажењу најбољих решења за запослене у овом по свему судећи озбиљном тренутку за "Телеком Србија" а.д. .
 

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.rs  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.rs