СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

26.06.15.:

 

Преносимо са Танјуга
ВУЧИЋ: ЧЕКАЋЕ СЕ ШТО БОЉА ЦЕНА ЗА ТЕЛЕКОМ

 

 

Председник Владе Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да ће продаја Телекома Србије зависити од цене и да ће се чекати да она буде што боља и најавио да новац од евентуалне продаје те компаније не би био утрошен на покривање буџетског дефицита, већ у инвестиције и инфраструктурне пројекте.

 

"Ако не добијемо већу цену нећемо ићи на продају", рекао је Вучић на конференцији за новинаре, наводећи да је Србија много здравија земља и много боља инвестициона дестинација него што је била 2011. и да се зато чека много боља цена.

 

Подсећајући да је Влада Демократске странке и Социјалистичке партије Србије 2011. хтела да прода 51 одсто Телекома за 1,4 милијарди евра, али да је тада понуђено 1,1 милијарди евра, па се одустало од продаје, Вучић је рекао да ће се свакако ићи на то да добијемо већу цену.

 

Одговарајући на питање да ли већ постоји купац за Телеком Србија, Вучић је рекао да је питање да ли ће до продеја доћи, јер је то дуг процес, подсећајући да је иницијатива владе за приватизацију Телекома у складу са оним што приватизациони саветник предлаже и то је тек почетак тог процеса.

 

Приватизациони саветник за Телеком Србију је француски Лазард, али могуци модели продаје и цена нису саопштени после данашње седнице Владе Србије.

 

Телеком Србија има шест зависних друштава, међу којима Телеком Српске, у коме има 65 одсто власничког удела и Мтел у Црној Гори са 83 одсто удела, а у 2014. та компанија је купила већинско власништво у Дунав банци.

 

У целом систему је запослено 13.000 радника, а у матицном предузецу око 8.600.

 

Највећи акционар Телекома данас је држава Србија са 58,11 одсто акција, 20 одсто акција је власништво компаније, док 14,95 одсто поседују грађани, а 6,94 запослени и бивши запослени Телекома.

 

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.rs  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.rs