СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

26.06.15.:

 

ОДРЖАН САСТАНАК КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА РЕПРЕЗЕНТАТИВНИХ СИНДИКАТА НА НИВОУ ТЕЛЕКОМ СРБИЈА ГРУПЕ

 

 

Координационо тело репрезентативних синдиката на нивоу Телеком Србија групе, које чине Синдикат Телекома „Србија“, Јединствени синдикат Телекома Србије, Синдикат радника телекомуникација Републике Српске, Јединствени Синдикат Телус, Синдикална организација М:ТЕЛ Црна Гора и Удружење монтера за телекомуникациону мрежу Србије на састанку одржаном дана 26.06.2015. године у Београду разматрало је могуће последице евентуалне продаје „Телеком Србија“ а.д.

 

На састанку је констатовано да је „Телеком Србија“ а.д. успешан и јак регионални оператер и стратешки важан потенцијал земље, тако да се продаја већинског дела капитала „Телеком Србија“ а.д. не може правдати побољшањем пословања и јачањем компаније.

 

Сви чланови Координационог тела су се сагласили да продаја „Телеком Србија“ а.д. за последицу може имати урушавање економске, привредне, безбедносне и социјалне позиције Републике Србије и њених грађана. У случају продаје биће угрожен радно правни статус запослених у „Телеком Србија“ а.д. и компанијама у оквиру Телеком Србија групе, као и запослених у пратећим делатностима и компанијама са којима „Телеком Србија“ а.д. послује у земљи и региону, посебно имајући у виду искуства телекомуникационих компанијама других земаља након продаје.

 

Истакнуто је да ће продајом „Телеком Србија“ а.д. купац добити и 65% „Телекомуникације Републике Српске“ а.д. Бања Лука, 87% (51% непосредно) „М:ТЕЛ“ д.о.о. Подгорица, 51% HD WIN (Арена), 100% „Телус“ а.д., 100% „FiberNet“ д.о.о. Подгорица, 55,79% „МТС банка“ а.д. Београд, 100% ТS:NET B.V Амстердам, 50% Dimedia Group S.А Женева.

 

Имајући у виду да је претходна процењена вредност „Телеком Србија“ а.д. на основу које су подељене акције запосленима и бившим запосленима била 2,278 милијарди евра, уколико би се државни пакет (72,5%) продао за цену мању од 1,67 милијарди евра, то би била продаја „Телеком Србија“ а.д. за будзашто.

 

Заједнички став свих чланова Координационог тела је да су против већинске продаје „Телеком Србија“ а.д. и да је у интересу државе и грађана да „Телеком Србија“ а.д. не буде већински продат.

 

На састанку су договорене будуће заједничке активности, а једна од њих је и организовање потписивања петиције против већинске продаје „Телеком Србија“ а.д., која ће се спровести до краја јула месеца, а у којој ће учествовати запослени, бивши запослени у Телеком групи, као и сви грађани који су против већинске продаје.

 

ИНФО СЛУЖБЕ РЕПРЕЗЕНТАТИВНИХ СИНДИКАТА

 

 

 

 

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.rs  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.rs