СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

17.08.15.:

 

Економија - Берза

СИНДИКАТ БИ ОТПРЕМНИНЕ ОД 950 ЕВРА

 

Отварање обавезујућих понуда за приватизацију Телекома Србија биће средином новембра, да би се цео процес окончао до краја године ако се добије одговарајућа понуда – изјавио је министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић. – Осам понуђача, колико је приватизациони саветник „Лазард” предложио комисији да испуњавају услове за приватизацију „Телекома” није коначан број. Моћи ће да им се придружи свако ко затражи од комисије и покаже интересовање да уђе у процес приватизације Телекома.

 

 

Он је рекао да је на састанку Владине комисије за приватизацију Телекома договорено да се нагласи висина инвестиције у наредене три године за потенцијалног купца, и прецизирао да целокупна докуменатација подразумева и инвестициони и социјални програм.Министар је рекао да Влада наставља разговоре са синдикатима ради постизања договора везаног за социјални програм. На питање да ли је могуће да се испуни захтев синдиката, који траже 950 евра по години стажа, он је истакао да се синдикати позивају на договор из 2011. године.

 

– Околности су се промениле, ми смо спремни да разговарамо. Треба нам социјални програм који ће подржати обе преговарачке стране, и Влада и синдикати – казао је Љајић.На питање да ли је Влада сколонија инвестиционим фондовима или компанијама, он је истакао да је Влада сколонија увек ономе ко да најбољу понуду, односно понуди највећи износ.– Телеком се неће продавати по сваку цену уколико не добијемо задовољавајућу цену – рекао је он.

 

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.rs  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.rs