СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

16.11.15.:

 

Хроника

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ: ОНИ КОЈИ СЕ ПРОТИВЕ ПРОДАЈИ ТЕЛЕКОМА, САМО МУ ОБАРАЈУ ЦЕНУ; ПОКУШАВАЈУ У 2015. ДА НАС ВРАТЕ У СОЦИЈАЛИСТИЧКО САМОУПРАВЉАЊЕ.

 

понедељак, 16. новембар 2015.

 

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да они који исказују скепсу према продаји Телекома „само обарају цену компаније“. Он је став да Телеком треба да остане у власништву државе (попут немачког, словеначког и других европских телекома) назвао „покушајем повратка у социјалистичко самоуправљање“!

 

 

"Ако не добијемо добру цену, нећемо да продамо Телеком и нема ту велике филозофије", поручио је премијер новинарима у Палати Србија.

 

Упитан како коментарише наводе Пиштаљке да би приватизациони саветник Владе за продају Телекома, Лазард могао да се нађе у сукобу интереса јер је стратешки партнер инвестиционом фонду Аполо, он је рекао да су такви наводи срамота, али и додао да ће Лазард сам на то да реагује.

 

"А мој одговор онима који говоре да ти који купују Телеком нису Самарићани и свакога дана нам спуштају цену Телекома, морам да кажем да не разумем тај покушај повратка у социјалистичко самоуправљање у 2015. години", рекао је он.

 

"Лако је седети неодговорно, гледати у небо, а на крају не одговарате нигде и низашта", додао је он.

 

Премијер је поручио да су многи који сада говоре како они који купују Телеком нису Самарићани "ћутали када је требало да продају нешто за 1,1 милијарду и то тобоже када смо били јаки, а данас после толиких година кризе им је мало и 1,4 милијарде".

 

Занимљиво да Вучић останак српског Телекома у власништву државе назива "социјалистичким самоуправљањем", иако су главни кандидати за куповину српског телекома - "Дојче Телеком" и "Телеком Словеније", такође у већинском власништву државе, односно Немачке и Словеније.

 

„Поносан сам што нико у Србији не напада муслимане“

 

Премијер Александар Вучић изјавио је да је Србија после терористичких напада у Паризу предузела додатне мере безбедности, да неће мењати досадашњу мудру и одговорну политику, те да ће се пратити ситуација на терену и адекватно реаговати.

 

 

„То је најбоља заштита од сваког неодговорног потеза, иако на то не можете стопроцентно да утичете никад“, рекао је Вучић новинарима пре почетка Конференције поводом Међународног дана толеранције „Србија на путу равноправности и толеранције: искуства повереника за заштиту равноправности“.

 

Он је рекао да је поносан на то што у Србији нико није нападао грађане муслиманске вероисповести, њихове радње, пекаре, те да би то, уколико се догоди, било оштро санкционисано.

 

„Србија је успела да обезбеди мир и безбедност“, рекао је Вучић.

 

Упитан каква је безбедносна ситуација будући да је један од терориста у Паризу прошао и кроз Србију на мигрантској рути, Вучић је рекао да је кроз Србију прошло 490.000 миграната.

 

Неки од терориста су из Париза, рекао је Вучић и упитао да ли то значи да више нико не треба да иде у тај град.

 

„Уместо пумпања мишића и хвалисања како смо на све спремни, најважније је да себе заштитимо од њихове мржње, а њих од своје и шаљемо поруке мира“, рекао је Вучић.

 

Он је рекао да не разуме питање везано за једног од терориста који је у Париз стигао са мигрантским колонама. Упитао је шта то трба да значи, да ли да кренемо да тучемо децу…?

 

„Наша политика до сада нам није правила проблеме и нећемо је мењати, али ћемо умети да заштитимо своје националне интересе“, рекао је премијер.

 

(Агенције-НСПМ)

   

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.rs  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.rs