СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

16.11.15.:

 

Преносимо са интернет страна Н1:

ЧЕТИРИ ПОНУДЕ СТИГЛЕ ЗА ТЕЛЕКОМ СРБИЈЕ

 

Извор: Н1

 

 

Понуде за приватизацију Телекома Србије требало би да буду отворене у петак, а како Н1 незванично сазнаје, стигле су четири понуде за куповину националне телекомуникационе компаније.

 

Агенција за приватизацију објавила је 3. јула позив за прикупљање необавезујуцих понуда за уцешће у продаји капитала Телекома Србија.

 

Првобитно је било планирано да понуде буду објављене данас, али је, како незавнично сазнајемо, то одложено за петак.

 

Медији су претходних дана писали да су за куповину Телекома заинтересовани Телеком Словеније који је наводно поднео заједничку обавезујућу понуду са америчким фондом Аполо, као и Телеком Кине, чији су се руководећи људи почетком месеца састали са надлежним представницима Владе Србије у Београду.

 

Премијер Србије Александар Вучић поновио је да ће Телеком бити продат уколико се за ту компанију добије повољна цена, а да се у супротном, то неће догодити.

 

"Ако добијемо повољну цену - продаћемо га, а ако не будемо добили - нећемо. И нема ту неке велике филозофије", рекао је он и додао да је време самоуправљања прошло и да такве идеје треба заборавати.

 

"Сигурно је да нико Телеком не купује због тога што је Самарићанин и да ће Србија гледати да заштити своје интересе", рекао је Вучић.

 

Синдикати се, с друге стране, противе продаји Телекома због чега су и прошле недеље организовали протест испред Владе Србије.

 

Аутор текста:

Бета

Војислав Стевановић

  

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.rs  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.rs