СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

09.12.15.:

 

Преносимо са Танјуг-а:
Сертић: ЈОШ БЕЗ ОДЛУКЕ О ПРОДАЈИ ТЕЛЕКОМА

 

09 Децембар 2015 08:50

 

 

БЕОГРАД - Србија још није донела одлуку о продаји Телекома и та компанија, у случају да не буде продата, неће моћи да остане у досадашњем облику, већ јој предстоји реструктурирање, изјавио је министар привреде Жељко Сертић.

 

 

"Било би нам лакше да смо добили јако добру или јако лошу понуду, онда просто знате шта нам је чинити", рекао је Сертић синоћ за РТС.

 

Како је раније најавио премијер Александар Вучић, одлука о продаји Телекома требало би да буде донета данас поподне, или у четвртак, 10. децембра. Вучић је рекао да је понуђена цена већа од оне која је била понуђена 2011. године, али ипак не онолика колико се влада надала.

 

Сертић је навео да Телеком доноси профит, али је запитао да ли постоје гаранције шта ће бити за три или пет година имајући у виду да се "огромно тржиште телекомуникација у свету заоштрава и укрупњава".

 

"Морамо хладне главе да донесемо одлуку. Још увек није донета одлука, ни да ли ћемо продати или не, али то ће бити рационална одлука", прецизирао је.

 

Према његовим речима, влада сада разматра све друге опције које постоје и ради се аналитика о томе шта се може очекивати наредних година.

 

Како је навео, Телеком доноси 150 милиона евра профита, али да су неопходне инвестиције у најмање исто толиком износу.

 

"Ако не будемо продали Телеком и ако влада Србије не буде донела одлуку о његовој продаји, Телеком неће остати у данашњем облику", поновио је Сертић и објаснио да ће та компанија морати да буде реструктурирана како би у наредних три до пет година могла да се бори на тржишту.

 

"Да ли са страним или домаћим менаџментом, видећемо, али уз сагласност синдиката", казао је министар и додао да је задатак владе да учини Телеком профитабилним.

 

"Хоће ли он бити дефинисан овог момента или у наредних три до пет година, то ћемо да видимо", закључио је Сертић.

 

У Влади Србије крајем новембра отворене су коначне понуде шест компанија које су заинтересоване за куповину 58 одсто акција Телекома.

 

Понуде је оцењивао приватизациони саветник, француска компанија "Лазард", а влада одлучује која је понуда најбоља, не само на основу цене већ и понуђеног инвестиционог плана и социјалног програма.

 

(извор: Танјуг)

 

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.rs  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.rs