РЕГИЈА "ЦЕНТАР", СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

23.11.16.:


ОДРЖАН ИЗВРШНИ ОДБОР ЕУРОФЕДОПА

 

ЕУРОФЕДОП, европска синдикална централа запослених у јавном сектору, одржала је Извршни одбор 18. новембра у Бриселу. Председник Синдиката Телекома „Србија“ Мирослав Јоксимовић је као члан Извршног одбора Еурофедопа, активно учествовао у његовом раду.

 

Тема Извршног одбора је била „Нема социјалне тржишне привреде без социјалног дијалога“ тако да су се разматрали услови и критеријуми за социјални дијалог у Европи – из перспективе радника, затим економски стуб социјалних права и јачање социјалног дијалога – обликовање европске интеграције, као и пројекат „Западни балкан“. Ова питања су истовремено и пројекти Европске уније и обавезе за чланице Европске уније и државе које желе да приступе ЕУ.

 

Извршни одбор је усвојио Буџет Еурофедопа за 2017. годину, извештаје о раду у претходном периоду и потребне закључке.

 

На овој седници изабрано је и шест потпредседника Еурофедопа.

 

Председник Синдиката Телекома „Србија“ Мирослав Јоксимовић је упознао остале чланове Извршног одбора о стању социјалног дијалога у Републици Србији и „Телеком Србија“ а.д. и положају запослених. Представници Еурофедопа су обећали да ће пружити подршку и сву потребну помоћ како би се социјални дијалог унапредио и на нивоу државе Србије и на нивоу послодавца.

 

 

 

 

 

 



 

 

 

11000 Београд, Радивоја Кораћа 4
телефон: 011/3445-852, факс:011/3446-011
web:
http://www.sindikat-telekoma.rs  e-mail: sindikat.telekoma@telekom.rs