06.02.15.


 Регионалне вести

кликните на вашу
регију04.09.14.


19.02.14.


21.11.14.чет, 26.02.

 

Академија инжењерских наука Србије (АИНС) је усвојила детаљну стручно–научну анализу у којој се наводе разлози зашто не треба продати „Телеком Србија“ а.д.. Писмо председника АИНС–а проф. др Бранка Ковачевића и анализа АИНС–а су у уторак послати Влади Републике Србије и релевантним министарствима.

 

Прочитајте Писмо и Ставове АИНС о последицама продаје Телекома » 

  

пон, 23.02.

 

ПОГЛЕДАЈТЕ ТЕКСТ ОБЈАВЉЕН НА nspm.rs:

 

Александра Смиљанић: Нема економског оправдања за продају Телекома » 

  

чет, 19.02.

 

Погледајте најновију Одлуку комисије за доделу помоћи из Фонда солидарности » 

  

сре, 18.02.

 

ПОГЛЕДАЈТЕ ТЕКСТ ОБЈАВЉЕН НА novaekonomija.rs:

 

Удовички: У јавном сектору мање запослених него што се очекивало » 

 

пет, 13.02.

 

Погледајте табеларни приказ синдикалног чланства на дан 10.02.2015. »
 

чет, 12.02.

 

ОБАВЕШТЕЊЕ О УОЧЕНОЈ ПОЈАВИ НЕДОЗВОЉЕНОГ КОРИШЋЕЊА ИТ РЕСУРСА ДРУШТВА

 

Детаљније » 

   

сре, 11.02.

 

Ново на странама Регије "Центар" » 

   

пет, 06.02.

 

Седница ИО Синдиката Телекома "Србија" заказана је за 12.02.2015. Чланови могу преузети позив »

   

чет, 05.02.

 

Преносимо из интернет издања комплетан текст са сајта Бете:

ПРОДАТИ МАЊИНСКИ ПАКЕТ АКЦИЈА У ТЕЛЕКОМУ »

  

чет, 29.01.

ПРОСЛАВА СЛАВЕ СИНДИКАТА

 

Синдикат Телекома „Србија“ је традиционално прославио у уторак 27.01.2015. године, своју Крсну славу Светог Саву, првог српског архиепископа и просветитеља српског народа.

 

Тим поводом окупили су се чланови синдиката и гости, међу којима су били представници пословодства „Телеком Србија“ а.д. председник Надзорног одбора проф. др Милан Божић, генерални директор Предраг Ћулибрк, извршни директор за људске ресурсе Драшкo Марковић, извршни директор за финансије Миленкo Џелетовић, као и синдикални пријатељи из земље и иностранства и пословни сарадници.

 


 

 

чет, 22.01.

 

Нови Колективни уговор Предузећа за телекомуникације „Телеком Србија“ а.д. – ступа на снагу дана 27.01.2015. године

 

(Сл. лист Телеком Србија број 86 од 19.01.2015. године)  

 

чет, 22.01.

 

ПОГЛЕДАЈТЕ ТЕКСТОВЕ ОБЈАВЉЕНЕ У БАЛКАН МАГАЗИНУ:

 

СТРАТЕШКИ РЕСУРСИ НЕ СМЕЈУ БИТИ ПРОДАТИ СТРАНЦИМА » 

ПОСЛЕ НЕМА КАЈАЊА » 
    

ПОГЛЕДАЈТЕ ТЕКСТ ОБЈАВЉЕН НА САЈТУ НОВЕ СРПСКЕ ПОЛИТИЧКЕ МИСЛИ:

 

ПРОДАЈА „ТЕЛЕКОМА“ ИЛИ БЕЋАРСКА ЕКОНОМИЈА НА ДЕЛУ » 

 

чет, 22.01.

 

ИСПЛАТА ПРИВРЕМЕНЕ ДИВИДЕНДЕ (МЕЂУДИВИДЕНДЕ) ЗА 2014. ГОДИНУ БИЋЕ ИЗВРШЕНА ДАНА 22.1.2015. ГОДИНЕ

 

Детаљније » 
    

сре, 21.01.

 

КОНФЕДЕРАЦИЈА ОТПОЧЕЛА СОЦИЈАЛНИ ДИЈАЛОГ СА МИНИСТАРСТВОМ ПРИВРЕДЕ У ВЕЗИ ПРИВАТИЗАЦИЈЕ

 

Саопштење Конфедерације слободних синдиката поводом разговора са Министром привреде Жељком Сертићем

 

У уторак, 20.01.2015. год., у Министарству привреде одржан је састанак са темом "Најава приватизације Телекома Србије". Састанку су присуствовали министар Жељко Сертић са сарадницима и председник Конфедерације Ивица Цветановић, као и председници репрезентативних синдиката Телекома, Мирослав Јоксимовић и Славољуб Кандић.

Министар привреде, Жељко Сертић, информисао је присутне о одлуци Владе Републике Србије да се изабере приватизациони саветник за Телеком. Посао саветника је да анализира стање у компанији и да предлог Влади, најраније у мају месецу, да ли треба или не продавати Телеком. Уколико се предложи продаја, мора да се предложи и модел приватизације. На основу ових предлога Влада Србије, као већински власник, доноси одлуку шта даље радити са Телекомом.

Представници репрезентативних синдиката Телекома су изнели став, који је уједно и став Конфедерације, да не треба продавати профитабилно предузеће као што је Телеком, које значајно пуни буџет ове државе, већ са професионалним менаџментом унапредити пословање. Приватизације телекомуникационих компанија у окружењу су донеле отпуштање огромног броја радника и слабији квалитет услуга. Истакли су да синдикат мора да учествује у изради социјалног програма или очувању постојећег, којим би заштитили интересе запослених у компанији.

Министар је нагласио да коначну одлуку доноси Влада Републике Србије и да ће репрезентативни синдикати Телекома бити део свега што ће се дешавати са Телекомом у наредном периоду.

Договорено је да се следећи састанак одржи после избора приватизационог саветника за Телеком.

 

КОНФЕДЕРАЦИЈА СЛОБОДНИХ СИНДИКАТА

    

сре, 21.01.

 

Фонд запослених "Србија": У јануару одобрено 56 позајмица » 

   

пон, 19.01.

 

Погледајте најновију Одлуку комисије за доделу помоћи из Фонда солидарности » 

   

пет, 15.12.

 

ПОТПИСАН НОВИ КОЛЕКТИВНИ УГОВОР ЗА „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ а.д.

 

Данас, 16.01.2015. године, у просторијама „Телеком Србија“ а.д. у Таковској бр. 2,  председник Синдиката Телекома „Србија“ Мирослав Јоксимовић, председник Јединственог Синдиката Телекома Србије Славољуб Кандић и генерални директор „Телеком Србија“ а.д. Предраг Ћулибрк, потписали су нови Колективни уговор за „Телеком Србија“ а.д..

У складу са одредбама Закона о изменама и допунама Закона о раду, сви колективни уговори у Републици Србији, па и постојећи Колективни уговор „Телеком Србија“ а.д., престају да важе шест месеци од доношења поменутог Закона, односно 29.01.2015. године. Како је Колективни уговор најважнији акт који регулише права и обавезе запослених у Компанији, сматрали смо да је потписивање новог Колективног уговора приоритет. У поступку који је претходио колективном преговарању, 15.08.2014. године формирана је Радна група, коју су чинили представници пословодства и репрезентативних синдиката, са циљем да сачини документ са елементима општег акта, који би био полазна основа за преговоре о закључењу новог Колективног уговора „Телеком Србија“ а.д. Радна група је консензусом усвојила документ са елементима општег акта и доставила га председницима репрезентативних синдиката и генералном директору 15.10.2014. године, који су прихватили такав документ као полазну основу за преговоре. Потписивањем Споразума о колективном преговарању, званични преговори почели су 01.12.2014. године.

Новим Колективним уговором Друштва извршено је усклађивање са одредбама Закона о изменама и допунама Закона о раду, с тим да су репрезентативни синдикати успели у највећој могућој мери да задрже постојећа права запослених.

Колективни уговор је потписан на период од 2 године и биће објављен у Службеном листу Телекома Србија 19.01.2015. године. Нови Колективни уговор ступа на снагу осмог дана од дана објављивања и биће доступан на порталу Друштва.

 

ИНФО СЛУЖБЕ РЕПРЕЗЕНТАТИВНИХ СИНДИКАТА
 

чет, 11.12.

 

Погледајте табеларни приказ синдикалног чланства на дан 10.01.2015. »
 

сре, 31.12.

 


 

 

Исплата привремене дивиденде (међудивиденде) акционарима „Телеком Србија“ а.д. Београд

Детаљније » 
 

пет, 26.12.

 

Погледајте текстове објављене у Привредном прегледу » и Политици  » 
 

пет, 26.12.

 

НАДЗОРНИ ОДБОР „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ А.Д.

УСВОЈИО БУЏЕТ „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ А.Д. ЗА 2015. ГОДИНУ

 

Надзорни одбор „Телеком Србија“ а.д. је на седници, која је одржана 25.12.2014. године, усвојио Буџет „Телеком Србија“ а.д. за 2015. годину.

 

Детаљније » 
 

уто, 23.12.

 

ОДРЖАНA СЕДНИЦА ИЗВРШНОГ ОДБОРА СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА „СРБИЈА“

 

Извршни одбор Синдиката Телекома „Србија“ је на седници која је одржана у току данашњег дана донео одлуку о ступању у штрајк, уколико због застоја у преговорима пословодство „Телеком Србија“ а.д. и репрезентативни синдикати не постигну сагласност за закључење Колективног уговора „Телеком Србија“ а.д..

Истовремено ова одлука је део активности које наш Синдикат спроводи, као чланица Конфедерације слободних синдиката, у складу са одлукама органа наше синдикалне централе, који наводе као најважније захтеве успостављање социјалног дијалога на републичком нивоу, потписивање колективних уговора код послодаваца својих чланица и стављање ван снаге Закона о привременом уређивању основица за обрачун и исплату плата, односно зарада и других сталних примања код корисника јавних средстава.

Надлежнима ћемо најавити штрајк у законском року.

    

пет, 19.12.

 

Фонд запослених "Србија": У децембру одобрене 62 позајмица » 

    

чет, 18.12.

 

ОТВОРЕНО ПИСМО ПРЕДСЕДНИКУ ВЛАДЕ » 

 

Детаљније » 

   

уто, 16.12.

 

Погледајте најновију Одлуку комисије за доделу помоћи из Фонда солидарности » 

  

пон, 15.12.

 

Свечана Седница ИО Синдиката Телекома "Србија" заказана је за 23.12.2014. Чланови могу преузети позив »

  

пет, 12.12.

 

ПОЧЕЛИ ПРЕГОВОРИ ЗА ЗАКЉУЧЕЊЕ НОВОГ КОЛЕКТИВНОГ УГОВОРА

 

У складу са потписаним Споразумом о колективном преговарању, поступак преговора о новом Колективном уговору почео је састанком који је одржан 11.12.2014. године. Састанку су присуствовали чланови преговарачког тима пословодства и то: извршни директор за људске ресурсе Драшко Марковић, извршни директор за финансије Миленко Џелетовић, директор функције за буџет и контролу Александра Ђорђевић, која је на овом састанку била замена директора сектора финансија за људске ресурсе и правне послове Гордану Стаменковић, директор сектора за планирање и администрацију људских ресурса Тамара Вукмировић и директор сектора за интерне односе Горан Гњидић. Преговарачки тим репрезентативних синдиката чине представници Синдиката Телекома „Србија“: председник Мирослав Јоксимовић, потпредседник Ивица Цветановић и генерални секретар Зоран Вићентић и представници Јединственог Синдиката Телекома Србије: председник Славољуб Кандић, председник скупштине Марина Здравковић и секретар Горан Мијајловић.

Представници преговарачког тима пословодства усмено су на састанку изнели своје предлоге, који су ишли у правцу смањења права запослених утврђених садашњим Колективним уговором.

Представници Синдиката Телекома „Србија“ су навели да су неприхватљиви предлози пословодства којима се смањују права утврђена важећим Колективним уговором и документом који је сачинила Радна група, коју су чинили представници пословодства и репрезентативних синдиката. Наиме у поступку који је претходио колективном преговарању, формирана је Радна група са задатком да сачини документ са елементима Колективног уговора који ће представљати полазну основу за колективно преговарање, што је Радна група консензусом и учинила, наводећи у том документу само неколико питања која ће бити предмет преговора.

На састанку смо пословодству предали допис у коме смо истакли да је наш став да су важећи Колективни уговор и документ који је сачинила Радна група полазне основе за преговоре о изради и закључењу новог Колективног уговора и да је то минимум права који нови Колективни уговор мора да садржи, тако да је свака измена у правцу смањења постојећих права запослених и обавеза Друштва за нас неприхватљива. Имајући у виду наш став да преговорима треба да унапредимо садашњи Колективни уговор, у допису смо навели предлоге за увећање и побољшање права запослених.

С обзиром да је недопустиво и неоправдано да се тенденција смањења трошкова Друштва спроводи највише на терет запослених, очекујемо да пословодство одустане од својих предлога и да се преговори воде само о одредбама Колективног уговора које су у документу Радне групе наведене као питања за преговоре и одредбама које смо предложили у допису.

На састанку је договорено да се преговори наставе у понедељак, 15.12.2014. године и поновљена су очекивања да се нови Колективни уговор закључи у току децембра месеца.

 

ИНФО СТС

  

чет, 11.12.

 

Погледајте табеларни приказ синдикалног чланства на дан 10.12.2014. »
 

сре, 10.12.

 

Конфедерација слободних синдиката одржала конференцију за новинаре

 

Детаљније » 
 

пет, 05.12.

 

КОНФЕДЕРАЦИЈА НАСТАВЉА СА ШТРАЈКОВИМА ЗАПОСЛЕНИХ У ЈАВНОМ И ДРЖАВНОМ СЕКТОРУ

 

Саопштење за јавност Конфедерације слободних синдиката поводом смањења зарада и других права запосленима у јавном и државном сектору

 

Због селективне и дискриминаторске политике државе према запосленима у јавном и државном сектору, којом се једнострано и без социјалног дијалога бришу стечена права радника, Председништво Конфедерације слободних синдиката је, на седници одржаној 04.12.2014.године у Врњачкој Бањи, једногласно донело одлуку да се настави са штрајковима синдиката, чланица, све док се не успостави дијалог са Владом Републике Србије око економских и социјалних последица реформских мера које се спроводе.

Следећи штрајк упозорења биће одржан 16. децембра 2014 год.

На конференцији за новинаре, која ће бити одржана следеће недеље, представници Конфедерације ће изнети објективно стање у јавном и државном сектору из позиције запослених и најавити будуће акције које ће синдикати организовати.

 

КОНФЕДЕРАЦИЈА СЛОБОДНИХ СИНДИКАТА 

 

  

ОДРЖАНА СЕДНИЦА НАДЗОРНОГ ОДБОРА „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ А.Д.

 

Седница Надзорног одбора „Телеком Србија“ а.д. одржана је у среду, 03.12.2014. године.

Надзорни одбор је усвојио Одлуку о исплати привремене дивиденде (међудивиденде) акционарима „Телеком Србија“ а.д. и овластио Извршни одбор да својом одлуком одреди дан почетка, поступак исплате и обавести акционаре о роковима исплате и висини међудивиденде. Право на исплату привремене дивиденде (међудивиденде) имају сви акционари - лица која су уписана у Централни регистар, депо и клиринг хартија од вредности на дан 03.12.2014. године.

Такође, Надзорни одбор је на предлог Извршног одбора „Телеком Србија“ а.д. усвојио Одлуку о давању претходне сагласности за подношење понуде у вези са стицањем већинског пакета акција Дунав банке а.д., путем повећања капитала (докапитализације). На основу ове одлуке „Телеком Србија“ а.д. је упутио понуду за куповину Дунав банке а.д. већинским власницима банке, тако да ће у случају прихватања понуде од стране садашњих већинских власника банке, „Телеком Србија“ а.д. стећи већинско власништво над акцијама Дунав банке а.д..

На седници је разматрано и питање заштите имовине „Телеком Србија“ а.д. на територији Косова и Метохије. У том циљу Надзорни одбор је донео одлуку о давању претходне сагласности за оснивање новог привредног друштва на подручју Косова и Метохије, које ће бити у власништву „Телеком Србија“ а.д. и овластио Извршни одбор да предузме све неопходно за оснивање новог правног лица. Ова одлука је донета на основу препоруке српског дела Одбора за имплементацију Првог споразума о принципима који регулишу нормализацију односа (Бриселски споразум) да „Телеком Србија“ а.д. изврши регистрацију предузећа за телекомуникације пред привременим институцијама самоуправе у Приштини и обавештења Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије.

 

пет, 28.11.

  

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПОТПИСАНОМ СПОРАЗУМУ О КОЛЕКТИВНОМ ПРЕГОВАРАЊУ И АКТИВНОСТИМА СИНДИКАТА У НАРЕДНОМ ПЕРИОДУ

 

Председници Синдиката Телекома „Србија“ и Јединственог синдиката Телекома Србија и генерални директор „Телеком Србија“ а.д. данас су потписали Споразум о колективном преговарању, којим су формирани преговарачки тимови са задатком да започну поступак преговора о новом Колективном уговору. Споразумом је утврђено да ће се коначна верзија предлога Колективног уговора усагласити најкасније до 16.01.2015. године, како би се Колективни уговор потписао најкасније до 21.01.2015. године и ступио на снагу најкасније 29.01.2015. године.

Детаљније » 

 

чет, 27.11.

  

НЕТАЧНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ ИЗНЕТЕ У МАГАЗИНУ "ТАБЛОИД"

 

У Магазину "Таблоид" број 18 (324) објављен је текст под насловом: "Задњи залогаји режима" у коме су наведени подаци о пословању компаније "Телеком Србија" а.д., са посебним истицањем података који се тичу изнајмљивања пословног простора од стране Друштва.

Имајући у виду да је већина запослених у "Телеком Србија" а.д. упозната са садржином наведеног текста, који између себе прослеђују путем мејла, истичемо следеће:

Детаљније » 

 

   

ОДРЖАН САСТАНАК РЕПРЕЗЕНТАТИВНИХ СИНДИКАТА „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ А.Д. И СИНДИКАТА РАДНИКА ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Детаљније » 

 

чет, 20.11.

  

ОДРЖАН САСТАНАК РЕПРЕЗЕНТАТИВНИХ СИНДИКАТА СА ПОСЛОВОДСТВОМ „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ А.Д.

Детаљније » 

 

  

Фонд запослених "Србија": У новембру одобрено 60 позајмица » 

 

 

На Скупштини Синдиката Телекома „Србија“, која је одржана 24.10.2014. године, донет је Закључак који можете погледати овде » 

 

уто, 18.11.

  

Погледајте најновију Одлуку комисије за доделу помоћи из Фонда солидарности » 

 

пон, 17.11.

  

Погледајте табеларни приказ синдикалног чланства на дан 10.11.2014. »

 

сре, 12.11.

  

Седница Председништва Синдиката Телекома "Србија" заказана је за 20.11.2014. Чланови могу преузети позив »

 

сре, 12.11.

уто, 28.10.

   

ОДРЖАНА XIX СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА „СРБИЈА“

 

XIX седница Скупштине Синдиката Телекома „Србија“ одржана је 24.10.2014. године у Нишу. Седници су присуствовали чланови Скупштине, чланови комисија и органа Синдиката, као и бројни гости, међу којима су били генерални директор „Телеком Србија“ а.д. Предраг Ћулибрк, извршни директор за људске ресурсе Драшко Марковић, директор Сектора за интерне односе Горан Гњидић, помоћник координатора у техници Владимир Трифуновић, координатор Регије Ниш Вили Хаџић и координатор ИЈ Ниш Звонко Милошевић, затим директор „Телус“ а.д. Александра Хаџи-Костић, председник Конфедерације слободних синдиката Ивица Цветановић, председник Удружења монтера Андраш Нас и остали гости.

Погледајте комплетну информацију и фотографије »

 


 

 

пон, 20.10.

   

Фонд запослених "Србија": У октобру одобрено 65 позајмица » 

 

пет, 17.10.

  

Седница Скупштине Синдиката Телекома "Србија" заказана је за 24.10.2014. Чланови могу преузети позив »

 

Погледајте најновију Одлуку комисије за доделу помоћи из Фонда солидарности » 

 

сре, 15.10.

  

Погледајте табеларни приказ синдикалног чланства на дан 10.10.2014. »

 

пет, 10.10.

  

Ново на странама Регије "Центар" » 

 

чет, 25.09.

  

ОТВОРЕНО ПИСМО МИНИСТРУ ФИНАНСИЈА » 

 

 

пет, 03.10.

  

Ново на странама Регије "Југ" » 

 

уто, 23.09.

  

ИНДИВИДУАЛИЗАЦИЈА ОДГОВОРНОСТИ МЕНАЏЕРА У СИСТЕМУ БЕЗБЕДНОСТИ И ЗДРАВЉА НА РАДУ » 

 

пет, 19.09.

  

Фонд запослених "Србија": У септембру одобрене 64 позајмице » 

 

Погледајте најновију Одлуку комисије за доделу помоћи из Фонда солидарности » 

 

Седница ИО Синдиката Телекома "Србија" заказана је за 25.09.2014. Чланови могу преузети позив »

 

    

пон, 15.09.

  

Погледајте табеларни приказ синдикалног чланства на дан 10.09.2014. »

    

чет, 04.09.

  

ЗАШТО СЕ ЉУДИ ПОВРЕЂУЈУ - ПСИХОЛОШКА ПОЗАДИНА ПОВРЕДЕ НА РАДУ » 

   

чет, 28.08.

  

Ново на странама Регије "Београд" » 

   

сре, 20.08.

  

Фонд запослених "Србија": У августу одобрене 64 позајмице » 

   

уто, 19.08.

  

Погледајте најновију Одлуку комисије за доделу помоћи из Фонда солидарности » 

 

Погледајте табеларни приказ синдикалног чланства на дан 10.08.2014. »

  

пон, 18.08.

 

САОПШТЕЊЕ

 

Састанак министра Вулина са руководством Конфедерације слободних синдиката »

 

пон, 04.08.

 

ИНФОРМАЦИЈА О ЗДРАВСТВЕНОЈ РЕХАБИЛИТАЦИЈИ И РЕКРЕАЦИЈИ ЗАПОСЛЕНИХ У 2014. ГОДИНИ

 

Детаљније »

 

пон, 21.07.

 

Преносимо из интернет издања комплетан текст Балкан Магазина: Продаја без разумног разлога »

 

 

Фонд запослених "Србија": У јулу одобрене 64 позајмице » 

   

пет, 18.07.

 

ОДРЖАН ПРОТЕСТ У ОРГАНИЗАЦИЈИ КОНФЕДЕРАЦИЈЕ СЛОБОДНИХ СИНДИКАТА ПРОТИВ ПРЕДЛОГА ЗАКОНА О ИЗМЕНАМА ЗАКОНА О РАДУ

 

Конфедерација слободних синдиката је јуче 17. јула 2014 године у Београду одржала протест против предлога Закона о изменама и допунама Закона о раду, у коме је учествовао и Синдикат Телекома „Србија“, као члан и оснивач Конфедерације слободних синдиката.

Детаљније »

Погледајте изјаве председника Синдиката Телекома „Србија“ и председника Конфедерације слободних синдиката са протеста »

Погледајте фотографије »

 

пет, 18.07.

 

Изјавe председника Синдиката Телекома „Србија“ Мирослава Јоксимовићa од 15.07.2014. године о репрезентативности синдиката и јавном сектору, о стварању јефтине радне снаге без икаквог повода и о тенденцији Владе Републике Србије да се маргинализују синдикати.

Погледајте видео записе »

 

пет, 18.07.

 

Погледајте најновију Одлуку комисије за доделу помоћи из Фонда солидарности » 

 

уто, 15.07.

 

ПРОТЕСТ КОНФЕДЕРАЦИЈЕ СЛОБОДНИХ СИНДИКАТА 17.07.2014.

 

Детаљније »

 

 

Погледајте табеларни приказ синдикалног чланства на дан 10.07.2014. »

 

пон, 14.07.

 

Дневни лист „Политика“, 13.07.2014. године: „Синдикат Телекома против продаје“ »

 

Вечерње Новости, 11.07.2014. године: „Пребројте чланове по синдикатима“ »

 

пет, 11.07.

 

Преносимо из интернет издања дневног листа Данас: Не надајте се много од Међународне организације рада »

 

пет, 04.07.

 

РАД У УСЛОВИМА ПОВИШЕНЕ ТЕМПЕРАТУРЕ И ПРЕВЕНТИВНЕ МЕРЕ: РАД НА ОТВОРЕНОМ

 

Рад на отвореном подразумева обављање послова под непосредним утицајем климатских фактора. За разлику од великог броја прописа који регулишу микроклиматске и друге услове рада у затвореним просторима, немамо посебне прописе који се односе на рада на отвореном.

Текст преузет из Часописа за заштиту на раду, правну, здравствену, еколошку и заштиту на раду „Заштита у пракси“ Број 227/2013 »

 

уто, 01.07.

 

САОПШТЕЊЕ

 

У вези текста објављеног на порталу предузећа о усвајању Стратешког плана „Телекома Србија“ а.д за период 2014 – 2016 године објављеног 30.06.2014. године а ради истине обавештавамо чланство:

Детаљније »

 

       старије вести прегледајте у архиви ».

 За чланове

 За запослене Телекома
- Колективни уговор "Телеком Србија" а.д.(престаје да важи 27.1. 2015.)»
- Колективни уговор "Телеком Србија" а.д.(ступа на снагу 27.1. 2015.)»
- Колективно осигурање »
- Добровољно пeнзијско осигурање:
  - Информације »
  -
Провера стања - Дунав »
  - Провера стања - Delta Generali »
 Ми смо чланови...
Конфедерација слободних
синдиката
European Federation of Public Service Employees
 Корисни линкови
- Сајт Телекома
- Интранет сајт Телекома:
    
 Мој портал »
- Сајт СО Смедерево

- Сајт СО Крагујевац
 WEB претраживачи

Internet Krstarica - Srbija i Crna Gora

GOOGLE
YAHOO

web design