09.01.14.


 Регионалне вести

кликните на вашу
регију03.08.12.


17.04.14.


22.04.14.уто, 22.04.

 

Фонд запослених "Србија": У априлу одобрено 60 позајмицa » 

 

чет, 17.04.

 

СРЕЋНЕ УСКРШЊЕ ПРАЗНИКЕ
ЖЕЛИ ВАМ
СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

     

 

Ново на странама Регије "Центар" » 

     

 

Погледајте најновију Одлуку комисије за доделу помоћи из Фонда солидарности » 

     

пон, 14.04.

 

Погледајте табеларни приказ синдикалног чланства на дан 10.04.2014. »

    

чет, 10.04.

 

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА

Помоћ Нађи Новаковић

 

Детаљније »   

    

чет, 03.04.

 

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА РАСПОДЕЛУ СРЕДСТАВА ЗА РЕШАВАЊЕ СТАМБЕНИХ ПОТРЕБА ЗА 2014. ГОДИНУ »

   

чет, 03.04.

 

Ново на странама Регије "Београд" »

   

сре, 02.04.

 

Ново на странама СО Телус » 

   

уто, 01.04.

 

ПРИКУПЉЕНА СРЕДСТВА ЗA НИКОЛИНУ РИСТИЋ

 

Детаљније »   

   

пет, 21.03.

 

Ново на странама Регије "Југ" »

  

пет, 21.03.

 

Фонд запослених "Србија": У марту одобрено 60 позајмицa » 

 

пет, 14.03.

 

ПРОДУЖЕНО ВАЖЕЊЕ КОЛЕКТИВНОГ УГОВОРА „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ А.Д.

 

Председник Синдиката Телекома „Србија“ Мирослав Јоксимовић, председник Јединственог Синдиката Телекома Србија Славољуб Кандић и генерални директор „Телеком Србија“ а.д. Предраг Ћулибрк потписали су данас, 14.03.2014. године, Споразум о продужењу важења Колективног уговора „Телеком Србија“ а.д..

 

Овим Споразумом продужено је важење и примена Колективног уговора „Телеком Србија“ а.д. до 31.05.2015. године.

 

ИНФО СЛУЖБЕ
РЕПРЕЗЕНТАТИВНИХ СИНДИКАТА
 

 

сре, 19.03.

 

Ново на странама Регије "Центар" » 

 

пет, 14.03.

 

Погледајте најновију Одлуку комисије за доделу помоћи из Фонда солидарности » 

  

сре, 12.03.

 

Погледајте табеларни приказ синдикалног чланства на дан 10.03.2014. »

  

пет, 07.03.

 

  

чет, 06.03.

 

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА
Помоћ Николини Ристић

 

Детаљније »   

  

пет, 28.02.

 

Реаговање председника Синдиката Телекома „Србија” поводом навода члана Фискалног савета Николе Алтипармакова

и реаговање поводом навода Савеза Самосталног синдиката и УГС Независност у вези поделе бесплатних акција Телекома

 

Детаљније »   

Погледајте видео записе »   

 

 

ИСПЛАТА ДИВИДЕНДЕ (МЕЂУДИВИДЕНДЕ) АКЦИОНАРИМА „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ А.Д.

(ЗАПОСЛЕНИМА И БИВШИМ ЗАПОСЛЕНИМА)

 

Акционари „Телеком Србија“ а.д. (запослени и бивши запослени) могу подићи новац уплаћен по основу дивиденде (међудивиденде), на следећи начин:

  • акционари који нису отворили власнички и новчани рачун за трговање акцијама, износ привремене дивиденде (међудивиденде) који им припада, могу подићи лично на шалтеру било које експозитуре Војвођанске банке, корпоративног агента „Телеком Србија“ а.д. Београд, уз личну карту.

  • акционарима који су отворили власнички и новчани рачун за трговање акцијама у некој од банака или брокерских кућа, исплата привремене дивиденде (међудивиденде) је извршена на тај новчани рачун.

чет, 27.02.

 

Ново на странама Регије "Београд" »

  

 

РЕАЛИЗАЦИЈА ВЕРИФИКОВАНИХ ПРИЈАВА ЗА СТАМБЕНЕ ЗАЈМОВЕ ЗАПОСЛЕНИХ ПО КОНКУРСУ ЗА 2013. ГОДИНУ »

 

пон, 24.02.

 

Ново на странама Регије "Центар" »

 

пет, 21.02.

 

Ново на странама Регије "Београд" »

 

чет, 20.02.

 

Фонд запослених "Србија": У фебруару одобрено 65 позајмица » 

  

сре, 19.02.

 

ОБРАЋАЊЕ ПРЕДСЕДНИКА СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА „СРБИЈА“ ЗАПОСЛЕНИМА

 

Поштоване колеге, чланови Синдиката Телекома „Србија“, представници Вашег синдиката и председник Синдиката Телекома „Србија“ лично, жели да Вам се захвали на подршци и поверењу за све што смо до сада постигли заједно.

Обраћам Вам се са жељом да наставимо тако даље, али и да појасним неке наше ставове.

Погледајте комплетну информацију »   

 

 

ОБАВЕШТЕЊЕ

 

Друштво за управљање добровољним пензијским фондовима „Delta Generali“ обезбедило је бесплатну полису добровољног здравственог осигурања за децу и унуке својих чланова запослених у „Телеком Србија“ а.д. у случају тежих болести.

Детаљније »   

 

уто, 18.02.

 

Погледајте најновију Одлуку комисије за доделу помоћи из Фонда солидарности » 

 

чет, 13.02.

 

ГЕНЕРАЛНИ ДИРЕКТОР ДОНЕО ОДЛУКУ КОЈОМ СУ СПРОВЕДЕНЕ ОДРЕДБЕ КОЛЕКТИВНОГ УГОВОРА

 

Детаљније на порталу » 
 

сре, 12.02.

 

Погледајте табеларни приказ синдикалног чланства на дан 10.02.2014. »
 

уто, 11.02.

 

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

 

После дугих и тешких преговора и изношења чврстих аргумената репрезентативних синдиката, усмено и писмено, члановима Извршног и Надзорног одбора и представницима већинског акционара, Колективни Уговор ипак неће бити прекршен.

Све обавезе према запосленима за 2013. годину, предвиђене одредбама Колективног уговора, биће испуњене у најкраћем могућем року, уз уважавање финансијског стања и текуће ликвидности Друштва.

Репрезентативни синдикати уложили су велики напор да обезбеде поштовање Колективног уговора, првенствено због принципа да се закон не сме кршити.

Колективни уговор свакако представља кључни пропис којим се Закон о раду примењује на нивоу Друштва (Колективни уговор подиже права запослених у односу на Закон о раду који дефинише само минимални оквир наведених права).

Да је дошло до преседана и договор предвиђен Колективним уговором није у потпуности спроведен, то би отворило могућост за кршење свих стечених права, које су репрезнтативни синдикати Телекома кроз дугогодишње активности успели да остваре за све запослене. У том смислу, убудуће, не би постојала гаранција да ће сви потписани споразуми репрезентативних синдиката са пословодством и Владом Србије, бити реализовани. Највећа права, а то каже и Европска социјално економска Повеља, ратификована и од стране Народне Скупштине Републике Србије јесу СТЕЧЕНА ПРАВА. Ми се слажемо.

Оправдане захтеве репрезентативних синдиката Телекома подржало је и пословодство у разговорима са овлашћеним представницима већинског акционара, схватајући значај очувања права радника Телекома.

 

ИНФО СЛУЖБЕ РЕПРЕЗЕНТАТИВНИХ СИНДИКАТА
 

пет, 31.01.

 

ОДРЖАНА 34. СЕДНИЦА НАДЗОРНОГ ОДБОРА ТЕЛЕКОМА СРБИЈЕ

 

На редовној седници Надзорног одбора разматран је Извештај централне пописне комисије о попису имовине и обавеза као и план рада Интерне ревизије у 2014. години.

Ове активности спроводе се у складу са законском обавезом и морају се спровести у циљу утврђивања стварног стања основних средстава, потраживања и обавеза као и активности унутрашњег надзора за контролу и превазилажење уочених мањкавости.

Највећа дискусија вођена је по захтеву репрезентативних синдиката везано за кршење Колективног уговора и Споразума којим су дефинисана права запослених по основу доприноса пословним резултатима друштва. Овако утврђена права била су мотивациони фактор за достизање циљева задатих Буџетом друштва за 2013. годину. Запослени морају бити мотивисани (награђени) за остварене резултате у 2013. години да би се и у наредној години постигли исти или још бољи резултати.

У својим дискусијама председници репрезентативних синдиката Мирослав Јоксимовић и Славољуб Кандић захтевали су поштовање и спровођење Колективног уговора и Споразума односно извршење преузетих обавеза од стране пословодства.

Представници пословодства нису имали адекватан предлог који би био задовољавајући у погледу захтева синдиката за реалним очувањем зарада и исплати припадајућег дела оствареним радним доприносом, док су представници репрезентативних синдиката захтевали да се ово питање реши у што краћем року.

Председници репрезентативних синдиката су условили изналажење решења , предузимањем осталих мера синдикалне борбе укључујући и тражење одговорности за потписнике споразума.

 

Инфо службе репрезентативних синдиката
 

чет, 30.01.

 

ПРОСЛАВА СЛАВЕ СИНДИКАТА

 

Синдикат Телекома „Србија“ је у понедељак 27.01.2014. године, традиционално прославио своју Крсну славу Светог Саву, у просторијама синдиката.

Погледајте комплетну информацију » 

 

пет, 24.01.

 

ПРЕДСЕДНИКУ НАДЗОРНОГ ОДБОРА "ТЕЛЕКОМ СРБИЈА" А.Д. УПУЋЕН ПРЕДЛОГ ЗА УКЉУЧИВАЊЕ НОВЕ ТАЧКЕ У ДНЕВНИ РЕД СЕДНИЦЕ НАДЗОРНОГ ОДБОРА

 

Погледајте комплетну информацију » 

 

сре, 22.01.

 

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ИЗВРШНОГ ОДБОРА СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

 

Седница Извршног одбора Синдиката Телекома "Србија" одржана je у четвртак, 16.01.2014. године.

На седници је разматран материјални положај запослених у "Телеком Србија" а.д., посебно Буџет "Телеком Србија" а.д. за 2014. годину и неисплаћивање додатних средстава у висини 30% просечне бруто трошка зараде запослених у Друштву сходно пословним резултатима, која су требало да буду исплаћена у децембру месецу 2013. године.

Извршни одбор је донео одлуку да председник Синдиката Мирослав Јоксимовић, као члан Надзорног одбора "Телекома Србија" а.д., упути предлог да се у дневни ред прве наредне седнице Надзорног одбора "Телеком Србија" а.д. укључи нова тачка дневног реда: "Непоштовање одредби Колективног уговора "Телеком Србија" а.д. и то: непотписивање Споразума за 2014. годину у складу са чланом 45. и неисплаћивање додатних средстава у висини 30% просечне бруто трошка зараде запослених у Друштву у складу са чланом 55а став 2. и 3.".

Синдикат Телекома "Србија" неће одустати од својих захтева и као и до сада бориће се за побољшање материјалног положаја запослених.

Извршни одбор разматрао је и предлог измена и допуна Закона о раду и активности Конфедерације слободних синдиката, у којима учествује и наш Синдикат, као члан и оснивач ове синдикалне централе.

 

ИНФО СТС
 

сре, 22.01.

 

Чланови ИО Синдиката Телекома "Србија" могу преузети позив »

 

уто, 21.01.

 

Фонд запослених "Србија": У јануару одобрене 62 позајмице » 

 

чет, 16.01.

 

Погледајте најновију Одлуку комисије за доделу помоћи из Фонда солидарности »   

 

пон, 13.01.

 

Погледајте табеларни приказ синдикалног чланства на дан 10.01.2014. »

 

чет, 09.01.

 

Седница ИО Синдиката Телекома "Србија" заказана је за 16.01.2014. Чланови могу преузети позив »

 

уто, 31.12.

 

 

пон, 30.12.

 

ИЗЈАВА ПРЕДСЕДНИКА СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМ "СРБИЈА” МИРОСЛАВА ЈОКСИМОВИЋА ПОВОДОМ НЕМОГУЋНОСТИ ИСПЛАТЕ СТИМУЛАЦИЈЕ ЗАГАРАНТОВАНЕ КОЛЕКТИВНИМ УГОВОРОМ ДРУШТВА НА ОСНОВУ ОСТВАРЕНЕ ДОБИТИ И НЕИСТИНИТИХ НАВОДА ПО МЕДИЈИМА ДА ЈЕ ТЕЛЕКОМ СРБИЈА НА БУЏЕТУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

 

Погледајте видео записе » 

 

 

 

Ново на странама Регије "Београд" »

 

чет, 26.12.

 

ОТВОРЕНО ПИСМО ПРВОМ ПОТПРЕДСЕДНИКУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ,

ГДИНУ АЛЕКСАНДРУ ВУЧИЋУ

 

 

 

УСВОЈЕН НЕПРИХВАТЉИВ БУЏЕТ ТЕЛЕКОМА СРБИЈЕ ЗА 2014. ГОДИНУ

 

Синдикати у Телекому Србија су у духу добре праксе неговали социјални дијалог и конструктивним деловањем доприносили на реализацији свих циљева како компаније тако и запослених. Круна дијалога јесте договор, а сходно Колективним уговором обавеза је потписивања споразума којим се јасно прецизирају обавезе уговорних страна.

Погледајте комплетну информацију » 

 

пон, 23.12.

 

На основу Одлуке Скупштине акционара Предузећа за телекомуникације "Телеком Србија”а.д. Извршни одбор Друштва је донео Одлуку о поступку и начину исплате привремене дивиденде (међудивиденде) акционарима Друштва.

 

Погледајте комплетну информацију » 

 

пет, 20.12.

 

Фонд запослених "Србија": У децембру одобрено 68 позајмица » 

 

чет, 19.12.

 

ОДРЖАНА 46. ВАНРЕДНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ АКЦИОНАРА ПРЕДУЗЕЋА ЗА ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈЕ "ТЕЛЕКОМ СРБИЈА”А.Д.

 

Погледајте комплетну информацију »

 

пон, 16.12.

 

ДОНЕТА ОДЛУКА О ИСПЛАТИ СРЕДСТАВА ЗА КУПОВИНУ НОВОГОДИШЊИХ ПАКЕТИЋА ЗА НОВУ 2014. ГОДИНУ

 

Погледајте комплетну информацију »

 

пет, 13.12.

 

Ново на странама Регије "Центар" »

 

чет, 12.12.

 

Погледајте табеларни приказ синдикалног чланства на дан 10.12.2013. »

 

сре, 11.12.

 

"РАДНИЦИ НИСУ РОБОВИ"

ПРОТЕСТ СРПСКОГ СИНДИКАЛНОГ ФРОНТА

 

Протест Српског синдикалног фронта "Радници нису робови" одржан је 10.12.2013. године у Београду, на коме је велики број окупљених запослених и грађана изразио своје незадовољство најављеним изменама Закона о раду и Закона о штрајку.

Захтеви Српског синдикалног фронта су повлачење Закона о раду и Закона о штрајку и уважавање легитимних представника Српског синдикалног фронта и њихово укључивање у социјални дијалог.

Синдикат Телекома "Србија" је, као оснивач и члан Конфедерације слободних синдиката, активно учествовао у протесту.

Можете погледати изјаву председника Синдиката Телекома "Србија" и обраћање председника Конфедерације слободних синдиката, као и прилог са протеста »   

 

 

уто, 10.12.

 

Погледајте најновију Одлуку комисије за доделу помоћи из Фонда солидарности »   

     

 

Свечана седница ИО Синдиката Телекома "Србија" заказана је за 17.12.2013. Чланови могу преузети позив »

     

пон, 09.12.

 

ОБАВЕШТЕЊЕ

 

46. ванредна седница Скупштине "Телеком Србија" а.д. одржаће се у среду, 18.12.2013. године са почетком у 11,00 часова у Београду, ул. Таковска бр.2. Позив и материјал можете преузети са корпоративног сајта Друштва »

   

уто, 03.12.

 

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗАПОСЛЕНИМА И БИВШИМ ЗАПОСЛЕНИМА У ВЕЗИ СА ПРЕДЛОЖЕНОМ ОДЛУКОМ СКУПШТИНЕ "ТЕЛЕКОМ СРБИЈА" А.Д. О ИСПЛАТИ ПРИВРЕМЕНЕ ДИВИДЕНДЕ (МЕЂУДИВИДЕНДЕ)

 

Погедајте комплетну информацију »

  

уто, 03.12.

 

Седница ИО Синдиката Телекома "Србија" заказана је за 10.12.2013. Чланови могу преузети позив »

  

 

Ново на странама Удружења власника акција "Телеком Србија" а.д. »

  

пон, 02.12.

 

Ново на странама Регије "Београд" »

  

пет, 29.11.

 

Поводом све учесталијих медијских напада на синдикалне представнике, који су изражени и у тексту објављеном у дневним новинама "Информер" у суботу, 23.11.2013. године, дајемо следеће

 

САОПШТЕЊЕ

 

Председници репрезентативних синдиката Мирослав Јоксимовић и Славољуб Кандић су чланови Надзорног одбора "Телеком Србија" а.д. и као и остали чланови овог органа примају накнаду за рад у том органу. Сматрајући да председник Синдиката, као први човек у синдикату, треба да представља запослене и заступа њихове интересе у Надзорном одбору Друштва, Синдикат Телекома "Србија" је предложио Мирослава Јоксимовића за члана овог органа. Посебно напомињемо да репрезентативни синдикати више од десет година имају своје представнике у ранијем Управном одбору, а сада Надзорном одбору "Телеком Србија" а.д., с тим да су сада то председници репрезентативних синдиката.

Задатак представника синдиката је да учествовањем у раду највиших органа Друштва правовремено и на најефикаснији начин утичу на одлуке које се тичу права и интереса запослених, да дају примедбе и сугестије у поступку доношења одлука везаних за пословање компаније које су уједно значајне и за материјални положај запослених, као и да уопште заступају ставове синдиката и запослених које представљају и са њима упознају остале чланове Надзорног одбора, представнике државе.

Председник Синдиката Телекома "Србија" Мирослав Јоксимовић је приликом избора за члана Надзорног одбора најавио да ће накнаду коју прима за рад у овом органу уплаћивати у хуманитарне сврхе, што је и чинио, за шта је добио пуну подршку од стране органа Синдиката, сматрајући да је то најбољи начин да се ова средства искористе за општекорисне циљеве. Председник Синдиката је ово и навео у својој изјави за дневне новине "Информер". Примера ради последња хуманитарна акција којој се прикључио је хуманитарна помоћ за Милану Миљушевић, коју је и синдикат подржао објављивањем на нашем сајту.

Напомињемо да је као и до сада и у овом случају мишљење нашег Синдиката и председника Синдиката Мирослава Јоксимовића да је непримерено истицати допринос у хуманитарним акцијама и наводити свако давање на име донација и помоћи, али смо приморани да дамо ово саопштење ради одбране од све чешћих напада на наш синдикат.
С обзиром да се председник Синдиката Телекома "Србија" Мирослав Јоксимовић јавно противио доношењу новог Закона о раду и Закона о штрајку на штету свих запослених, директно критикујући предложена решења, а као члан органа Конфедерације Слободних Синдиката учествовао је и подржавао оснивање Српског синдикалног Фронта, чији је задатак да се бори за очување права запослених, сматрамо да је више него очигледан мотив за нападе на њега и наш Синдикат баш у овом тренутку.

Једини циљ оваквих напада је слабљење и смањење утицаја синдиката у Србији, а посебно нашег Синдиката који је у досадашњем раду чврсто стајао иза интереса свих запослених у целој Србији и аргументовано бранио положај и права запослених. Без обзира на све нападе Синдикат Телекома "Србија" ће наставити борбу за достојанствен положај запослених у Србији и противити се претварању запослених у пуку најамну радну снагу ради остваривања профита који је сам себи циљ.

  

пет, 29.11.

 

Ново на странама Регије "Београд" »

 

сре, 27.11.

 

САСТАНАК ПОСЛОВОДСТВА И РЕПРЕЗЕНТАТИВНИХ СИНДИКАТА

-ПОЧЕЛИ ПРЕГОВОРИ О БУЏЕТУ "ТЕЛЕКОМ СРБИЈА" А.Д. ЗА 2014. ГОДИНУ-

 

На састанку представника пословодства "Телеком Србија" а.д. и репрезентативних синдиката, који је одржан 25.11.2013. године, пословодство је презентовало предлог Буџета "Телеком Србија" а.д. за 2014. годину у делу који се односи на трошкове људских ресурса.

Детаљније »

 

пет, 22.11.

 

ОДРЖАНА XVIII СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

 

XVIII седница Скупштине Синдиката Телекома "Србија" одржана је 14.11.2013. године у Руми. Седници су присуствовали чланови Скупштине, чланови комисија и органа Синдиката, као и бројни гости, међу којима су били председник Надзорног одбора "Телеком Србија" а.д. Милан Божић, генерални директор "Телеком Србија" а.д. Предраг Ћулибрк, извршни директор за људске ресурсе Драшко Марковић, извршни директор за финансије Миленко Џелетовић, извршни директор за технику Филип Банковић, директор Функције за логистичке и опште послове Небојша Добранић, директор Сектора за интерне односе Горан Гњидић и координатори ИЈ Сремска Митровица и Шабац, затим директор "Телус" а.д. Александра Хаџи-Костић, председник Конфедерације слободних синдиката Ивица Цветановић, председник Удружења монтера Андраш Нас, представници Синдиката радника Телекома Републике Српске и остали гости.

 

После отварања Скупштине делегатима су се обратили председник синдиката Телеком "Србија" Мирослав Јоксимовић, генерални директор Предраг Ћулибрк, извршни директор за финансије Миленко Џелетовић и извршни директор за људске ресурсе Драшко Марковић.

 

Погледајте видео записе » 

 

Погледајте комплетну информацију и фотографије » 

   

пет, 22.11.

 

Седница Председништв Синдиката Телекома "Србија" заказана је за 28.11.2013. Чланови могу преузети позив »

  

чет, 21.11.

 

Понуда "ГП Арадиновић" д.о.о. за куповину станова под повољнијим условима запосленима у "Телекома Србија" а.д. »

  

сре, 20.11.

 

Фонд запослених "Србија": У новембру одобрено 70 позајмица »    

   

 

СРПСКИ СИНДИКАЛНИ ФРОНТ У САВА ЦЕНТРУ У БЕОГРАДУ

УСВОЈИО ДЕКЛЕРАЦИЈУ О ЗАЈЕДНИЧКОМ АКЦИОНОМ ДЕЛОВАЊУ

 

Заједничка седница главних одбора синдиката који су формирали Српски синдикални фронт, одржана је у Сава центру дана 13.11.2013. године.

Детаљније » 

 

 

Погледајте табеларни приказ синдикалног чланства на дан 10.11.2013. »

 

уто, 12.11.

 

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА

 

Синдикат Телекома "Србија" придружује се хуманитарној акцији помоћи двадесетдвогодишњој Милани Миљушевић која већ осам месеци болује од малигног тумора периферног нерва. Услед успостављене погрешне дијагнозе и тока лечења предложена је ампутација ноге. На срећу, лекари у Турској утврдили су да ова девојка болује од тумора свано (тумор бутне кости) и омогућили би јој излечење за које је неопходно издвојити 60.000 евра.

Позивамо све оне који могу и желе да помогну да то учине уплатом на:
Динарски жиро-рачун: 265-0000004011558-26
Девизни жиро-рачун у земљи : RS 35265090000000000648
Девизни жиро-рачун у иностранству: RS 35265050000027565780
Рачун је отворен на име Милана Миљушевић
Сврха уплате: Хуманитарна помоћ
Рачун је отворен у Raiffeisen банци и нема провизије на уплату.

 

пет, 08.11.

 

Седница ИО Синдиката Телекома "Србија" заказана је за 13.11.2013. Чланови могу преузети позив »

 

Скупштина Синдиката Телекома "Србија" заказана је за 14-15.11.2013. Чланови могу преузети позив »

 

уто, 05.11.

 

Понуда Привредног друштва "Арамонт" д.о.о. за куповину станова под повољнијим условима запосленима у "Телекома Србија" а.д. »

 

Погледајте најновију Одлуку комисије за доделу помоћи из Фонда солидарности »   

  

сре, 30.10.

 

ФОРМИРАН СРПСКИ СИНДИКАЛНИ ФРОНТ

 

Поводом спорног Нацрта новог Закона о раду и Закона о штрајку а на иницијативу репрезентативног синдиката Конфедерације слободних синдиката и синдикалних централа, Асоцијација слободних и независних синдиката, Удружени синдикати Србије "Слога", Индустријски синдикат Србије, Удружење синдиката пензионера Србије формиран је Српски синдикални фронт. Предложени закони, су усмерени против стечених права радника, која су загарантована европском социјалном повељом, која је ратификована у Скупштини Србије. Српски синдикални фронт ће се свим средствима борити да Влада Републике Србије не усвоји предложени текст Закона о раду и Закона о штрајку.

Погледајте снимке изјава Мирослава Јоксимовића, председника Синдиката Телекома "Србија" и Ивице Цветановића, председника Конфедерације слободних синдиката »

 

Детаљније информације погледајте на сајту Конфедерације слободних синдиката www.kss.org.rs »

  

чет, 31.10.

 

Седница Фонда солидарности Синдиката Телекома "Србија" одржаће се у уторак 05.11.2013. године, због унапред заказаних обавеза чланова Комисије.

 

пон, 28.10.

 

Седница ИО Синдиката Телекома "Србија" заказана је за 05.11.2013. Чланови могу преузети позив »

 

чет, 24.10.

 

Понуда Грађевинске дирекције Србије за куповину станова под повољнијим условима запосленима у "Телеком Србија" а.д. »

 

уто, 22.10.

 

Ново на странама Регије "Београд" » и Регије "Север" »

 

пон, 21.10.

 

Фонд запослених "Србија": У октобру одобрено 97 позајмица »    

 

пет, 18.10.

 

ОДРЖАН САСТАНАК СА ГЕНЕРАЛНИМ ДИРЕКТОРОМ, ИЗВРШНИМ ДИРЕКТОРОМ ЗА ФИНАНСИЈЕ И ИЗВРШНИМ ДИРЕКТОРОМ ЗА ЉУДСКЕ РЕСУРСЕ

 

На захтев Синдиката Телекома "Србија", који је упућен по одлуци Председништва синдиката са седнице одржане 10.10.2013. године, генерални директор Предраг Ћулибрк, извршни директор за финансије Миленко Џелетовић и извршни директор за људске ресурсе Драшко Марковић одржали су састанак са председницима репрезентативних синдиката Мирославом Јоксимовићем и Славољубом Кандићем дана 15.10.2013. године, на коме се разговарало о следећем:

  1. Председници репрезентативних синдиката су захтевали од пословодства да се закаже хитан састанак са министром финансија на коме ће се објаснити позиција "Телеком Србија" а.д. као акционарског друштва са тржишном конкуренцијом и компаније која припада јавном сектору али није јавно предузеће. Захтевали су да економске мере Владе Републике Србије не буду примењене на "Телеком Србија" а.д.. Генерални директор и извршни директори су ишли у сусрет решавању овог проблема и обавестили да су већ заказали састанак са министром финансија на коме ће покушати да објасне специфичну позицију "Телеком Србија" а.д.. Када је у питању решавање овог проблема, не зависи све од нас.

  2. Разговарано је и о 20% сопствених акција које је "Телеком Србија"а.д. купио од ОТЕ-а. Начелно је прихваћено да се размотри идеја о поништавању ових акција што би произвело пропорционално повећање удела осталих акционара: државе, грађана, запослених и бивших запослених. У том циљу договорено је да се утврде даљи кораци у реализацији ове идеје а посебно да се сагледа став већинског акционара у односу на овај предлог. С обзиром да не видимо ниједан разлог зашто оваква подела 20% акција не би била у интересу државе, надамо се позитивном резултату.

  3. Договорено је да пословодство на основу предлога репрезентативних синдиката припреми Пословну политику стимулисања добровољног одласка из "Телеком Србија" а.д., с тим да ће се добровољни одлазак реализовати у првој половини 2014. године, јер нема довољно времена за обављање свега неопходног да би био реализован до краја 2013. године.

На састанку је договорено да се ускоро организује састанак представника репрезентативних синдиката и пословодства у ширем саставу, на коме би се поново разговарало о свим овим темама и о Буџету за 2014. годину.

 

чет, 17.10.

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

 

Чланови Синдиката Телекома "Србија" пружили су подршку акцији добровољног давања крви у организацији Удружења "Од срца" и Института за трансфузију крви Србије. Они су, заједно са члановима другог репрезентативног синдиката, данас на Тргу републике у Београду у великом броју добровољно дали крв како би и на тај начин помогли друштво у коме живе.

Ова акција се већ шест година традиционално одржава сваке године под окриљем активности хуманитарног удружења Телекома и под слоганом "Имамо једни друге".

"Из године у годину, заиста од срца учествујемо у овој акцији а све у циљу помоћи онима којима је најпотребнија. Ове године укључили су се и студенти Академије ликовних уметности", рекао је Небојша Андрејић, председник Удружења.

Један од редовних учесника манифестације је и Мирослав Јоксимовић, председник синдиката Телеком "Србија" који је овом приликом истакао да "Синдикат Телекома "Србија" увек има јасне циљеве које остварује тимски, па је то и сада случај. Ми увек идемо у сусрет проблемима како бисмо их заправо решили пре него што дођу, тако је и данас, када дајемо подршку нашем хуманитарном удружењу", рекао је Јоксимовић и додао да свих 9100 запослених Телекома има висок ниво одговорног понашања што се огледа не само у оваквим приликама већ и кад је у питању начин на који размишљају о младим генерацијама и њиховом будућем запошљавању.

"Ми радимо на томе да сачувамо наше предузеће за неке нове генерације И зато смо против продаје Телекома. Ми размишљамо о томе да омогућимо старијим радницима да уз адекватне надокнаде добровољно оду из предузећа како бисмо потом запослили младе, свеже и перспективне снаге. Телеком је по многим одредницама компанија које се без проблема може поредити са било којом јачом сличном компанијом у Европи, те је то још један разлог за наш став против продаје. То не значи да ми не желимо промене, напротив. Ми јесмо за мешање капитала, али такво које ће омогућити држави да задржи контролни пакет акција И да на тај начин сачува једно од најуспешнијих предузећа", подвукао је Јоксимовић.

 

Снимак изјаве председника Синдиката можете погледати преко Youtube сервиса »
 

уто, 15.10.

 

Погледајте најновију Одлуку комисије за доделу помоћи из Фонда солидарности »   

 

Погледајте табеларни приказ синдикалног чланства на дан 10.10.2013. »

 

пет, 11.10.

 

ОДРЖАНА ВАНРЕДНА СЕДНИЦА ПРЕДСЕДНИШТВА СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

 

Дана 10.10.2013. године, у просторијама синдиката, одржана је ванредна седница Председништва Синдиката Телекома "Србија". Седница је протекла у озбиљној и конструктивној расправи везаној за проблеме нашег чланства, као и свих запослених у "Телеком Србија"а.д.. Теме које су доминирале током целе седнице су учестале изјаве високих званичника Владе Републике Србије о томе да имамо 14000 запослених и да Телеком не може да издржи трку са конкуренцијом јер Држава нема средстава да инвестира у развој Телекома, најављене економске мере Владе Републике Србије и њихова примена у нашем Предузећу са посебним освртом на могући негативни резултат примене тих мера код нас, најаве доношења новог Закона о раду и резултат његовог доношења у најављеном облику у смислу опстанка Колективног уговора и Социјалног програма, могућност реализације добровољног одласка из Предузећа до краја године као и отварање питања решавања 20% акција откупљених од Грчког ОТЕ-а.

Сходно томе донета је Одлука да се упути захтев за састанак представника нашег синдиката са извршним директорима предвођеним генералним директором и председником Надзорноg одбора Друштва, на коме бисмо разговарали о темама битним за функционисање Друштва као и предлозима решења за излазак из могућих ситуација у којима би Предузеће, па самим тим и запослени могли да се нађу у наредном периоду.

Решавање ових проблема првенствено наших чланова као и осталих запослених и брига о њиховом положају остаће приоритетан задатак нашег синдиката и у наредном периоду.

 

Инфо СТ"С"

      

сре, 09.10.

 

Ново на странама Регије "Југ" »

 

Ванредна Седница Председништва Синдиката Телекома "Србија" заказана је за 10.10.2013. Чланови могу преузети позив »

      

чет, 03.10.

 

Ново на странама Регије "Југ" »

      

пон, 30.09.

 

ОБАВЕШТЕЊЕ

 

ПИСМО

МИРОСЛАВА ЈОКСИМОВИЋА, ПРЕДСЕДНИКА СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА "СРБИЈА"

ЗАПОСЛЕНИМА »

      

чет, 26.09.

 

СЕДНИЦИ ИЗВРШНОГ ОДБОРА ПРИСУСТВОВАЛИ ИЗВРШНИ ДИРЕКТОР ЗА ТЕХНИКУ И ДИРЕКТОР ФУНКЦИЈЕ ЗА ЕОМ

 

Погледајте комплетну информацију » 

      

уто, 24.09.

 

Погледајте најновију Одлуку комисије за доделу помоћи из Фонда солидарности »   

      

пет, 20.09.

 

Фонд запослених "Србија": У септембру одобрене 63 позајмице »    

 

Ново на странама Регије "Центар" »

     

пет, 13.09.

 

Ново на странама Регије "Београд" »

 

Погледајте табеларни приказ синдикалног чланства на дан 10.09.2013. »

    

чет, 12.09.

 

Седница ИО Синдиката Телекома "Србија" заказана је за 26.09.2013. Чланови могу преузети позив »

    

сре, 11.09.

 

Кад Телеком не би пунио буџет Владе Србије са најмање 50 одсто своје добити, могли бисмо да "смрвимо" конкуренцију

 

Погледајте комплетну информацију »

 

сре, 11.09.

 

Због спречености рада чланова Комисије, седница Фонда солидарности се одлаже за 24. септембар.

 

пон, 02.09.

 

Саопштење Хуманитарног удружења запослених Телекома Србија а.д. "ОД СРЦА" »

 

пон, 26.08.

 

ОДОБРЕНА ДОДАТНА СРЕДСТВА ЗА СТАМБЕНЕ ЗАЈМОВЕ

 

Погледајте комплетну информацију на порталу »

 

пет, 23.08.

 

ЈОКСИМОВИЋ: ДРЖАВА БИ ОД ТЕЛЕКОМА ДОБИЛА 600 МИЛИОНА ЕВРА

 

Погледајте комплетну вест »

 

уто, 20.08.

 

Фонд запослених "Србија": У августу одобрено 59 позајмица »    

 

чет, 15.08.

 

Погледајте најновију Одлуку комисије за доделу помоћи из Фонда солидарности »   

 

сре, 14.08.

 

ДОНЕТА НОВА ОДЛУКА О НАЧИНУ ИСПЛАТЕ ПРИМАЊА ЗАПОСЛЕНИХ

 

Погледајте комплетну информацију на порталу »

 

уто, 13.08.

 

СПОРТСКА РЕКРЕАЦИЈА ЗАПОСЛЕНИХ НА ПОДРУЧЈУ БЕОГРАДА – ДОПУНА »

 

 

Погледајте табеларни приказ синдикалног чланства на дан 10.08.2013. »

 

сре, 07.08.

 

ИСПЛАТА ЗАЈМА ЗА НАБАВКУ ОГРЕВА, ЗИМНИЦЕ И УЏБЕНИКА

 

Погледајте комплетну информацију на порталу »

 

чет, 01.08.

 

ПРИЈАВА НА KОНКУРС ЗА РАСПОДЕЛУ СРЕДСТАВА ЗА РЕШАВАЊЕ СТАМБЕНИХ ПОТРЕБА

 

Погледајте комплетну информацију на порталу »

 

       старије вести прегледајте у архиви ».

 За чланове

 За запослене Телекома
- Колективни уговор "Телеком Србија" а.д.»
- Колективно осигурање »
- Добровољно пeнзијско осигурање:
  - Информације »
  -
Провера стања - Дунав »
  - Провера стања - Delta Generali »
-
Спортска рекреација запослених »
 Ми смо чланови...
Конфедерација слободних
синдиката
European Federation of Public Service Employees
 Корисни линкови
- Сајт Телекома
- Интранет сајт Телекома:
    
 Мој портал »
- Сајт СО Смедерево

- Сајт СО Крагујевац
 WEB претраживачи

Internet Krstarica - Srbija i Crna Gora

GOOGLE
YAHOO

web design