23.05.16.

 Регионалне вести

кликните на вашу
регију28.06.16.


17.11.17.


20.10.17.пет, 17.11.

    

Погледајте најновију Одлуку комисије за доделу помоћи из Фонда солидарности »    

 

уто, 14.11.

  

Погледајте табеларни приказ синдикалног чланства на дан 10.11.2017. »  

 

пет, 10.11.

    

НАСТАВАК ДИЈАЛОГА РЕПРЕЗЕНТАТИВНИХ СИНДИКАТА И ПОСЛОВОДСТВА

 

Дана 09.11.2017. године одржан је раније заказан састанак репрезентативних синдиката и пословодства, као наставак дијалога везан за повећање зарада запослених у „Телеком Србија“ а.д..

Пословодство је предложило једнократну исплату запосленима у висини 40.000,00 динара и истакло да је тај предлог једина усаглашена мера са већинским акционаром (државом). Исплата би се извршила у првом кварталу 2018. године.

Подсећамо да се наши захтеви, изнети на претходном састанку, тичу враћања зарада на ниво пре умањења. Наше захтеве смо поткрепили аргументацијом да су друге категорије запослених, на које се примењује умањење зарада, обухваћене повећањима зарада и до 10%, затим да се минимална зарада повећала за 10%, као и да су те категорије запослених имале усклађивање зарада и у претходним годинама, иако је закон о привременом умањењу зарада на снази и што је још израженије корисници су буџетских средстава.

Овакав приступ према запосленима у компанији која је лидер у свом сектору и која доприноси привредном развоју и фискалној консолидацији није прихватљив, тако да ће репрезентативни синдикати наставити активности усмерене ка наставку преговора у циљу испуњењу својих захтева да се усклађивање зарада у „Телеком Србија“ а.д. уради на начин да се оне врате на ниво пре умањења. С тим у вези у току данашњег дана биће упућен допис на адресу председника Републике Србије, као апел за хитан састанак на коме би се размотрила ситуација и пронашло решење.

Уколико и ова активност не буде дала резултате, репрезентативни синдикати ће на својим органима донети одговарајуће одлуке о даљим активностима како би се остварили зацртани циљеви.

 

Инфо службе репрезентативних синдиката
 

пон, 30.10.

    

ОДРЖАНА РАДНА ГРУПА ВЕЋА ПОШТЕ И ТЕЛЕКОМА ЕУРОФЕДОПА

 

Радна група Већа Поште и Телекома Еурофедопа одржана је 27.10.2017. године у Београду. Организатор и домаћин Радне групе био је Синдикат Телекома „Србија“, као члан Еурофедопа, европске централе синдиката јавног сектора. Радној групи су присуствовали председник Већа Поште и Телекома Мanfred Wiedner, потпредседник Већа Horst Sayffaerth, остали чланови Радне групе из иностранства и представници нашег синдиката у Радној групи. Учесници су посебно били задовољни што је овом састанку присуствовао и генерални секретар Еурофедопа Bert Van Calemberg. Чланове Радне групе претходног дана на заједничком састанку поздравили су и председник Надзорног одбора „Телеком Србија“ а.д. проф.др Милан Божић и генерални директор гдин Предраг Ћулибрк.

Детаљније »

 


 

чет, 26.10.

    

ЗАЈЕДНИЧКО САОПШТЕЊЕ РЕПРЕЗЕНТАТИВНИХ СИНДИКАТА

 

У циљу побољшања материјалног положаја запослених, репрезентативни синдикати су дана 17.10.2017. године упутили заједнички захтев за састанак генералном директору Предрагу Ћулибрку, извршном директору за људске ресурсе Драшку Марковићу и извршном директору за финансије Миленку Џелетовићу.

Састанак представника репрезентативних синдиката са представницима пословодства одржан је 25.10.2017. године, а присуствовали су по шест представника сваког репрезентативног синдиката и генерални директор Предраг Ћулибрк, извршни директор за људске ресурсе Драшко Марковић и извршни директор за финансије Миленко Џелетовић.

Представници репрезентативних синдиката су захтевали проналажење решења да се обезбеди заслужено побољшање материјалног положаја запослених у „Телеком Србија“ а.д. почев од јануара 2018. године, тако да се зараде врате најмање на ниво пре умањења.

Образлажући своје захтеве синдикати су изнели аргументе и предлоге које треба имплементирати. Истакли су да се зараде запослених у „Телеком Србија" а.д. неправедно умањују још од новембра 2014. године према Закону о привременом уређивању основица за обрачун и исплату плата, односно зарада и других сталних примања код корисника јавних средстава („Сл. гласник РС“ бр.116/2014) и да представници Владе Републике Србије и пословодства не спомињу повећање зарада у „Телеком Србија" а.д., што сматрамо да је неправедно и недопустиво.

На састанку није постигнут коначан договор, али је постигнута сагласност да материјални положај запослених треба бити бољи и договорено је да пословодство „Телеком Србија“ а.д. разговара са представницима Владе Републике Србије како би се пронашло решење прихватљиво за све стране у дијалогу, а које доводи до побољшања материјалног положаја запослених.

Наредни састанак репрезентативних синдиката и пословодства заказан је за 09.11.2017. године.

 

ИНФО СЛУЖБЕ РЕПРЕЗЕНТАТИВНИХ СИНДИКАТА

 

пет, 20.10.

    

Фонд запослених "Србија": У октобру одобрено је 38 позајмица »

 

сре, 18.10.

    

Погледајте најновију Одлуку комисије за доделу помоћи из Фонда солидарности »    

 

пон, 16.10.

  

Погледајте табеларни приказ синдикалног чланства на дан 10.10.2017. »  

 

сре, 11.10.

    

Успешно окончанa хуманитарна акцијa прикупљања средстава

 

Aкција за прикупљање новчаних средстава за оболелу Нађу Савић, ћерку нашег колеге Горана Б. Савића успешно je окончанa.

За операцију ћерке запосленог Горана Б. Савића према последњим подацима прикупљено је укупно 1.313.055 динара од потребних 826.000 динара. Колега Горан ће према постојећој процедури вишак прикупљених новчаних средстава уплатити првом наредном кориснику хуманитарне новчане помоћи.

Захваљујемо се свимa који су помогли.

 

чет, 05.10.

    

АПЕЛ ЗА ПОМОЋ

 

Ћерки нашег колеге Горана Б. Савића, Нађи Савић старој 16 година, хитно је потребна финансијска помоћ за операцију тумора на кичми. Нађи Савић, операција је заказана у Општој болници „Атлас“ у Београду 12. октобра 2017. године. За операцију је неопходно обезбедити 826.000,00 динара.

Позивамо све наше чланове и остале запослене да у складу са својим могућностима, помогну личном уплатом на наменски текући рачун у Банци Поштанска штедионица а.д. Београд.

Запослени који желе да помогну могу да уплате средства на следећи начин:

 

Прималац: Горан Благоје Савић

Адреса: Милана Топлице 20, 18000 Ниш

Банка Поштанска шедионица а.д. Београд

Број наменског текућег рачуна физичког лица за помоћ и донације: 200-111791732-95

Сврха уплате: Хуманитарна помоћ Нађи Савић

 

сре, 04.10.

    

Ступио на снагу Правилник о унутрашњој организацији „Телеком Србија“ а.д.

 

Детаљније »

 

сре, 27.09.

    

Усвојена нова организација Телекома Србија а.д.

Детаљније »

 

сре, 27.09.

    

Ново на странама регије Београд - излет за чланове синдиката »

 

пон, 25.09.

    

Информација о састанцима пословодства са представницима репрезентативних синдиката

 

Дана 18. и 19. септембра 2017. године пословодство Компаније је одржало састанке са представницима Јединственог синдиката Телекома Србије и Синдиката Телеком „Србија“ на којима су презентовани резултати Пројекта организационе трансформације.

Детаљније »

 

пон, 25.09.

    

Погледајте најновију Одлуку комисије за доделу помоћи из Фонда солидарности »    

 

пет, 22.09.

    

В А Ж Н О   С А О П Ш Т Е Њ Е

 

Због информација које се шире по „Телеком Србија“ а.д. мејловима и разним саопштењима, порукама и слично, дужни смо да чланству Синдиката Телекома „Србија“, а и свим осталим запосленима који су оправдано узнемирени, појаснимо наше ставове у вези вести о усвајању нове организације „Телеком Србија“ а.д. и о плановима пословодства и већинског власника „Телеком Србија“ а.д. државе Србије да рационализује и оптимизује број запослених у Предузећу ради бољег и ефикаснијег функционисања Предузећа, које у новим тржишним условима и у јакој конкуренцији (СББ, Теленор, ВИП и остали) жели да очува приход и добит. Да задржи своју тржишну позицију.

Презентација и нова организација рађени су у сарадњи са реномираном консултантском кућом Boston Consulting Group, која је анализирала рад компаније по налогу пословодства. Ради истине Синдикат Телекома „Србија“ даје ово саопштење.

ДЕТАЉНИЈЕ »

 

сре, 20.09.

    

Фонд запослених "Србија": У септембру одобрена је 31 позајмица »

 

пет, 20.09.

  

Погледајте табеларни приказ синдикалног чланства на дан 10.09.2017. »  

 

пет, 08.09.

  

Ново на странама Регије "Центар" » 

  

уто, 29.08.

    

ОДРЖАН САСТАНАК ВЕЋА ПОШТА И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈА ЕВРОПСКИХ СИНДИКАЛНИХ ЦЕНТРАЛА CESI и EUROFEDOP

 

Састанак Већа пошта и телекомуникација европских синдикалних централа CESI и EUROFEDOP одржан је 25. августа у Бечу.

Састанку Већа присуствовала је делегација Синдиката Телекома „Србија“ на челу са председником Синдиката Мирославом Јоксимовићем.

EUROFEDOP је европска синдикална централа која окупља синдикате из јавног сектора целе Европе и у претходном периоду је колективно приступила Конфедерацији независних синдиката Европске Уније - CESI .

На састанку већа донешена је резолуција о заједничком наступу чланица CESI и EUROFEDOP-а (превод резолуције » и на енглеском језику »)

Главна тема већа била је дигитализација и проблеми који настају услед убрзане дигитализације у Европи.

После уводних излагања председника ЕУРОФЕДОПА Фрица Нојгебауера, представника Аустријске поште Др Валтера Хицигера и генералног директора Телекома Аустрије Алехандра Платера донете су резолуције:

  1. Старији радници морају бити више уважавани!

  2. Више рада за већу плату!

  3. Ниједан запослени не сме бити отпуштен због дигитализације! и

  4. У сваком тренутку, на сваком месту: За бољу равнотежу између посла и приватног живота и гарантовано слободно време у ери дигитализације!

Ове резолуције можете погледати на српском » и енглеском језику ».
 

пон, 21.08.

    

Фонд запослених "Србија": У августу одобрена 40 позајмица »

 

чет, 17.08.

    

Погледајте најновију Одлуку комисије за доделу помоћи из Фонда солидарности »    

 

пет, 11.08.

  

Погледајте табеларни приказ синдикалног чланства на дан 10.08.2017. »  

 

чет, 03.08.

    

ПОВЕЋАНЕ МЕРЕ БЕЗБЕДНОСТИ И ЗАШТИТЕ ЗДРАВЉА

 

Обавештавамо запослене да је у условима повишених температура ваздуха неопходно да се придржавају прописаних мера безбедности и заштите здравља »

 

пет, 21.07.

    

Фонд запослених "Србија": У јулу одобрена 31 позајмица »

 

уто, 18.07.

    

Погледајте најновију Одлуку комисије за доделу помоћи из Фонда солидарности »    

 

сре, 13.07.

    

Обавештење о исплати дивиденде

 

Акционарима „Телеком Србија“ а.д. исплата дивиденде за 2016. годину биће извршена дана 14. јула.

Детаљније »

 

сре, 13.07.

    

Погледајте табеларни приказ синдикалног чланства на дан 10.07.2017. »  
 

сре, 28.06.

    

ОДРЖАНА СКУПШТИНА АКЦИОНАРА „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ а.д.

-ДОНЕТА ОДЛУКА О ИСПЛАТИ ДИВИДЕНДЕ-

 

Детаљније »
 

уто, 27.06.

    

Повећане мере безбедности и заштите здравља

 

Обавештавамо запослене да је у условима повишених температура ваздуха неопходно да се придржавају мера безбедности и заштите здравља прописаних Наредбом о примени повећаних мера безбедности и заштите здравља запослених у „Телеком Србија“ а.д. бр. 18373911-2015 од 18.05.2015. године.

Детаљније »
 

уто, 20.06.

    

Фонд запослених "Србија": У јуну одобрено 39 позајмица »

 

чет, 15.06.

  

Погледајте најновију Одлуку комисије за доделу помоћи из Фонда солидарности »    

  

уто, 13.06.

  

Погледајте табеларни приказ синдикалног чланства на дан 10.06.2017. »  

 

пет, 09.06.

    

Здравствена рехабилитација и рекреација запослених у „Телеком Србија“ а.д. у 2017. години

Детаљније »

 

пон, 05.06.

    

20 ГОДИНА СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА „СРБИЈА“

 

Синдикат Телекома „Србија“, у четвртак 01.06.2017. године у Београду прославио је 20 година постојања, па је поводом тога одржана Скупштина и свечана академија.

Детаљније »

 

Можете погледати снимак свечане академије

 

 

пет, 02.06.

    

Синдикат Телекома „Србија“ прославио је 20 година рада.

 

 

чет, 01.06.

    

Донета Одлука о исплати јубиларних награда у „Телеком Србија“ а.д. за 2017. годину

Детаљније »

 

сре, 31.05.

    

ОБАВЕШТЕЊЕ

 

Синдикат Телекома „Србија“ у четвртак, 01.06.2017. године слави 20 година од свог оснивања.

Овим поводом одржаће се свечана академија са почетком у 19,00 часова.

Сви чланови синдиката моћи ће да прате уживо пренос свечане академије на нашем сајту у четвртак, 01.06.2017. године са почетком у 19,00 часова.

 

уто, 23.05.

    

Скупштина Синдиката Телекома "Србија" заказана је за 01-02.06.2017. Учесници могу преузети позив »

 

пон, 22.05.

    

Фонд запослених "Србија": У мају одобрена 41 позајмица »

 

сре, 17.05.

  

Погледајте табеларни приказ синдикалног чланства на дан 10.05.2017. »  

 

пет, 12.05.

 

Погледајте најновију Одлуку комисије за доделу помоћи из Фонда солидарности »    

   

пет, 12.05.

  

Ново на странама Регије "Центар" » 

  

пон, 01.05.

 

 

пон, 24.04.

 

РЕШАВАЊЕ СТАМБЕНИХ ПОТРЕБА ЗАПОСЛЕНИХ У 2017. ГОДИНИ

 

Расписан Конкурс за расподелу средстава за решавање стамбених потреба у Предузећу за телекомуникације „Телеком Србија“ а.д. за 2017. годину почев од 24. априла и траје закључно са 22. децембром 2017. године.

Детаљније »

 

 

Ново на странама регије Београд - излет за чланове синдиката »

 

чет, 20.04.

    

Фонд запослених "Србија": У априлу одобрене 43 позајмице »

 

сре, 19.04.

  

Погледајте најновију Одлуку комисије за доделу помоћи из Фонда солидарности »    

 

чет, 13.04.

  

 

сре, 12.04.

  

Погледајте табеларни приказ синдикалног чланства на дан 10.04.2017. »  

 

сре, 29.03.

  

Донета Одлука о условима и критеријумима за стимулисање добровољног одласка из „Телеком Србија“ а.д. »

 

пон, 20.03.

  

Фонд запослених "Србија": У марту одобрено 49 позајмица »

 

чет, 16.03.

  

Потписан Колективни уговор „Телус“ а.д., који је ступио на снагу 14.03.2017. године »  

 

уто, 14.03.

  

Погледајте табеларни приказ синдикалног чланства на дан 10.03.2017. »  

 

пон, 13.03.

  

Погледајте најновију Одлуку комисије за доделу помоћи из Фонда солидарности »    

 

сре, 08.03.

 

уто, 07.03.

   

ОДРЖАН САСТАНАК У ВЛАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ СА МИНИСТРИМА НА ИНЦИЈАТИВУ РЕПРЕЗЕНТАТИВНИХ СИНДИКАТА

 

Дана 06.03.2017. године у Влади Републике Србије одржан је састанак по питању заштите стандарда запослених у „Телеком Србија“ а.д..

Детаљније »

 

пет, 03.03.

   

Обавештење са данас одржаног састанка представника Владе Републике Србије
и представника Конфедерације слободних синдиката

 

Детаљније »

 

уто, 28.02.

   

Могућност коришћења грејс периода отплате зајма за набавку огрева, зимнице и уџбеника

Детаљније »

 

пон, 27.02.

  

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА
Помоћ Вишњи Сретеновић, шестомесечној беби

 

Детаљније »

 

сре, 22.02.

  

Ново на странама регије Београд - излет за чланове синдиката »

 

уто, 21.02.

  

ОДРЖАН ЗАЈЕДНИЧКИ САСТАНАК РЕПРЕЗЕНТАТИВНИХ СИНДИКАТА И МЕНАЏМЕНТА ПРЕДУЗЕЋА

 

На иницијативу репрезентативних синдиката, који су изнели изражено незадовољство запослених манифестовано падом животног стандарда, као и селективним приступом повећања зарада директних корисника Буџета Републике Србије, одржан је састанак са менаџментом Телекома Србије 21.02.2017. године у просторијама синдиката.

Састанку су присуствовали проф. Милан Божић председник Надзорног одбора Телекома Србија, Предраг Ћулибрк генерални директор, проф. Миленко Џелетовић извршни директор за финансије и Драшко Марковић извршни директор за људске ресурсе.

У отвореном разговору изнети су сви аргументи који иду у прилог паду стандарда запослених који се директно односи на задовољство и ефикасност и да је такво стање неодрживо.

Испољена је спремност о наставку дијалога који ће у наредном периоду искристалисати решење.

 

Инфо служба репрезентативних синдиката

 


 

пон, 20.02.

  

Погледајте интервју и текст објављен у данашњем листу Данас са председником синдиката Телекома "Србија"

 

    

 

  

Фонд запослених "Србија": У фебруару одобрене 43 позајмице »

 

уто, 14.02.

  

Погледајте најновију Одлуку комисије за доделу помоћи из Фонда солидарности »    

 

  

Погледајте табеларни приказ синдикалног чланства на дан 10.02.2017. »  

 

уто, 31.01.

  

ОБАВЕШТЕЊЕ О ОСИГУРАЊУ ИМОВИНЕ ЧЛАНОВА СИНДИКАТА

 

Обавештавамо чланове Синдиката Телекома „Србија“ да смо закључили уговор о осигурању имовине – стално настањеног објекта (стан/кућа) са "Generali osiguranje Srbija" a.d.o. Beograd у име и за рачун чланова Синдиката. Осигурање домаћинства по овом уговору је бесплатно за чланове Синдиката и премију осигурања плаћа Синдикат Телекома "Србија".

Предмет осигурања је стално настањен објекат (стан/кућа) на адреси коју је члан Синдиката навео у Обрасцу који је попунио за потребе осигурања.

Трајање осигурања је од 01.02.2017. до 31.01.2018. године.

Свим члановима Синдиката путем е-мail или лично доставићемо обавештење о условима осигурања и потврду о осигурању, које можете преузети и са нашег сајта.

Обавештење о условима осигурања и потврду о осигурању можете прочитати овде »

   

пон, 30.01.

  

ПРОСЛАВА СЛАВЕ СИНДИКАТА

 

Синдикат Телекома „Србија“ је традиционално прославио у петак, 27.01.2017. године, своју Крсну славу Светог Саву.

Детаљније »

   

пет, 20.01.

  

Фонд запослених "Србија": У јануару одобрено 50 позајмица »

  

чет, 19.01.

  

СВЕТОСАВСКИ БАЛ

 

Синдикат Телекома „Србија“ традиционално организује СВЕТОСАВСКИ БАЛ, 27.01.2017. године у хотелу „Prestige“, на хиподрому (ул. Булевар војводе Мишића 24), са почетком у 19 часова.

Цена улазнице је 500 динара. Број места је ограничен.

Заинтересовани чланови могу се пријавити овде »    

 

уто, 17.01.

  

Погледајте најновију Одлуку комисије за доделу помоћи из Фонда солидарности »    

 

чет, 12.01.

  

Погледајте табеларни приказ синдикалног чланства на дан 10.01.2017. »  

 

пон, 09.01.

  

ОБАВЕШТЕЊЕ

 

Обавештавамо чланове Синдиката Телекома „Србија“ да планирамо да закључимо уговор - полисе осигурања имовине (стан/кућа), односно домаћинстава за све чланове Синдиката са „Generali osiguranje Srbija“ a.d.o. Beograd. Ово осигурање је поклон нашим члановима и премију осигурања ће плаћати наш Синдикат.

Након закључења уговора - полисе осигурања члановима Синдиката доставићемо обавештење о условима осигурања и потврду о осигурању.

Како бисмо закључили уговор о осигурању неопходно је да нам доставите податке о адреси стана/куће (стално настањеног стамбеног објекта) који сваки члан Синдиката жели да осигурамо у његово име.

Молимо све чланове Синдиката да одштампају и попуне образац који се налази на крају овог текста и да га доставе свом председнику Синдикалне организације. Потребно је да се попуњени образац достави председнику Синдикалне организације најкасније до 20.01.2017. године, како бисмо могли да почнемо са реализацијом осигурања почев од 01.02.2017. године.

Уколико неко од чланова синдиката не достави потребне податке са адресом објекта до 20.01.2017. године, нећемо бити у могућности да уплатимо осигурање за њега, тако да се надамо да ће се сви чланови благовремено одазвати овом нашем позиву.

Напомињемо да објекат (стан/кућа) који се осигурава не мора да буде у власништву члана синдиката, с тим да се онда накнада штета по основу осигурања може исплатити члану синдиката само ако власник непокретности да сагласност за то, у супротном исплаћује се власнику непокретности.

 

ОБРАЗАЦ СА ПОДАЦИМА ЗА ОСИГУРАЊЕ

 

 

 

чет, 29.12.

уто, 27.12.

  

ОДРЖАНА СЕДНИЦА НАДЗОРНОГ ОДБОРА „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ А.Д.

 

Надзорни одбор „Телеком Србија“ а.д. је на седници, која је одржана 26.12.2016. године, усвојио Буџет „Телеком Србија“ а.д. за 2017. годину.

 

Председник Синдиката Телекома „Србија“ Мирослав Јоксимовић и председник Јединственог Синдиката Телекома Србије Славољуб Кандић, као чланови Надзорног одбора, гласали су против Буџета „Телеком Србија“ а.д. за 2017. годину, јер њиме, поред других примедби, није предвиђено повећање зарада и других примања запослених у 2017. години.

 

Председници репрезентативних синдиката упозорили су друге чланове Надзорног одбора и представнике пословодства на могуће последице великог незадовољства запослених због непобољшања њиховог материјалног положаја. Указали су да је узрок незадовољства то што се зараде и друга примања запослених у „Телеком Србија” а.д. неправедно умањују још од новембра 2014. године према Закону о привременом уређивању основица за обрачун и исплату плата, односно зарада и других сталних примања код корисника јавних средстава („Сл. гласник РС“ бр.116/2014), иако „Телеком Србија“ а.д. стално добија похвале да је најуспешнија компанија у Србији и сваке године на име дивиденди даје велика средства у буџет Републике Србије, а у 2016. години је остварио највећу добит. Међутим, успех компаније у којој радимо нема утицаја на зараде запослених, које нису адекватне у односу на зараде у конкурентским компанијама и успешност пословања „Телеком Србија” а.д..

 

С обзиром да пословодство није обезбедило адекватно повећање зарада, репрезентативни синдикати ће се обратити премијеру Републике Србије због решавања спорног питања.

 

ИНФО СЛУЖБЕ РЕПРЕЗЕНТАТИВНИХ СИНДИКАТА

 

пет, 23.12.

  

ПРОДУЖЕНО ВАЖЕЊЕ КОЛЕКТИВНОГ УГОВОРА „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ А.Д.

 

Председник Синдиката Телекома „Србија“ Мирослав Јоксимовић, председник Јединственог Синдиката Телекома Србија Славољуб Кандић и генерални директор „Телеком Србија“ а.д. Предраг Ћулибрк, уз присуствово извршног директора за људске ресурсе Драшка Марковића и извршног директора за финансије Миленка Џелетовића, потписали су данас, 23.12.2016. године, Споразум о продужењу важења Колективног уговора „Телеком Србија“ а.д..

Споразумом је продужено важење и примена Колективног уговора „Телеком Србија“ а.д. до 27.01.2018. године.

На састанку су настављени преговори о материјалном положају запослених.
  

 

чет, 22.12.

  

Одговор Извршног директора за људске ресурсе упућен Синдикату Телекома „Србија“ поводом нашег обраћања Министарству финансија можете прочитати овде »

  

уто, 20.12.

  

Фонд запослених "Србија": У децембру одобрено 60 позајмица »

  

пет, 16.12.

  

Ново на странама погодности за чланове »    

 

чет, 15.11.

  

Погледајте најновију Одлуку комисије за доделу помоћи из Фонда солидарности »    

 

сре, 14.12.

  

Погледајте табеларни приказ синдикалног чланства на дан 10.12.2016. »  

 

сре, 07.12.

 

ДОПИС МИНИСТРУ ФИНАНСИЈА ДУШАНУ ВУЈОВИЋУ

 

Председник Синдиката Телекома „Србија“ Мирослав Јоксимовић дописом се обратио министру финансија Душану Вујовићу, дана 28.11.2016. године, у вези материјалног положаја запослених у компанији „Телеком Србија“ а.д.. Узимајући у обзир да је прошло десет дана а да нисмо добили никакав одговор овај допис објављујемо у целости »

 

  

пон, 05.12.

 

ЕУРОФЕДОП ПОДРЖАО СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА „СРБИЈА“

У ОСТВАРИВАЊУ ПРАВА НА СОЦИЈАЛНИ ДИЈАЛОГ

 

Синдикат Телекома „Србија“, као чланица ЕУРОФЕДОП-а, обратио се овој европској синдикалној централи запослених у јавном сектору за подршку због непоштовања основних принципа социјалног дијалога. Генерални секретар Еурофедоп-а је, као подршку нашим захтевима, упутио писмо председнику Владе Републике Србије гдину Александру Вучићу, министру финансија гдину Душану Вујовићу, министру трговине, туризма и телекомуникација гдину Расиму Љајићу, министру за рад, запошљавање, борачка и социјална питања гдину Александру Вулину и генералном директору „Телеком Србија“ а.д. гдину Предрагу Ћулибрку.

Можете прочитати писмо Еурофедопа преведено на српски језик »

Можете прочитати оригинално писмо Еурофедопа на енглеском језику »

  

пон, 05.12.

  

Ново на странама Регије "Београд" » 

  

пон, 28.11.

  

Ново на странама Регије "Центар" » 

  

уто, 22.11.

 

ОДРЖАН ИЗВРШНИ ОДБОР ЕУРОФЕДОПА

 

ЕУРОФЕДОП, европска синдикална централа запослених у јавном сектору, одржала је Извршни одбор 18. новембра у Бриселу. Председник Синдиката Телекома „Србија“ Мирослав Јоксимовић је као члан Извршног одбора Еурофедопа, активно учествовао у његовом раду.

Детаљније »

  

уто, 22.11.

  

Ново на странама Регије "Центар" » 

  

пон, 21.11.

  

Фонд запослених "Србија": У новембру одобрено 60 позајмица »

  

сре, 16.11.

  

Погледајте табеларни приказ синдикалног чланства на дан 10.11.2016. »  

 

уто, 15.11.

  

Погледајте најновију Одлуку комисије за доделу помоћи из Фонда солидарности »    

 

чет, 10.11.

  

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ПРЕДСЕДНИШТВА СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА „СРБИЈА“

 

Председништво Синдиката Телекома „Србија“ je на седници, која је одржана данас, донело одлуку да се генералном директору гдин Предрагу Ћулибрку упути захтев за састанак са члановима Председништва нашег Синдиката, коме би присуствовали и извршни директори, а који би се одржао у нашим просторијама. У захтеву који смо послали предложили смо да тема састанка, између осталог, буде незадовољство запослених у „Телеком Србија“ а.д. тешком материјалном ситуацијом у којој се налазе због смањења зарада према Закону о привременом уређивању основица за обрачун и исплату плата, односно зарада и других сталних примања код корисника јавних средстава („Сл. гласник РС“, бр.116/2014) и поступак доношења и спровођења методологије процене радног учинка запослених, као и остала питања од значаја за запослене.

 

ИНФО СТС
 

чет, 03.11.

  

АКТИВНОСТИ СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА „СРБИЈА“ У 2016. ГОДИНИ

 

Имајући у виду да је основни и најбитнији циљ у 2015. години било стопирање продаје „Телеком Србија“ а.д. и да је највише активности спровођено у том циљу, у 2016. години представници Синдиката Телекома „Србија“ су у складу са Планом рада спроводили активности у правцу побољшања услова рада и социјално-економског положаја запослених.

  Детаљније »

 

       старије вести прегледајте у архиви ».

 За чланове

 За запослене Телекома
- Колективни уговор "Телеком Србија"»
- Колективно осигурање »
- Добровољно пeнзијско осигурање:
  - Информације »
  -
Провера стања - Дунав »
  - Провера стања - Delta Generali »
 Ми смо чланови...
Конфедерација слободних
синдиката
European Federation of Public Service Employees
 Корисни линкови
- Сајт Телекома
- Интранет сајт Телекома:
    
 Мој портал »
- Сајт СО Смедерево

- Сајт СО Крагујевац
 WEB претраживачи

Internet Krstarica - Srbija i Crna Gora

GOOGLE
YAHOO

web design